burleszk Creative Commons License 2009.06.18 0 0 65

Jó reggelt! (annak is, aki tudott aludni az éjjel :-(  )

A szomszéd ház szuterén lakásában este 11 után kezdődik az élet ... a mi házunk 1 emeletes, mi lakunk az egyik emeleti lakásban. Szerencsétlenségünkre a konyha, valamint az egyik szobánk ablaka a szomszéd házra néz. Nyáron szeretünk mi is nyitott ablakkal alaudni...vagyis szeretnénk. Tegnap éjfél előtt arra ébredtünk, hogy a szomszéd odalent berúgja a zenemasinát, és hárman ( anya, lánya, pasija ) vigadnak, nyitott ajtónál. (Két estével korábban kedélyes családi vacsorázást hallgattunk végig, úgy kb. hajnali 2-ig, csörömpöléssel, hangoskodással.)

Tegnap lementem az udvarra, és két zenemű között szóltam, hogy aludni szeretnénk.

Felháborodott válaszaik: mi a bajod, mit kukkolsz, senki mást nem zavar, aki fáradt, az alszik!

A zenét ugyan valamelyest lehalkították, de miután felmentem, még negyedóráig ment az üvöltözés, az anyámat szidták, szalonképtelen kifejezésekkel, hogy ők 23 éve itt laknak ( mi csak 3), a 12 éves gyerekem is kénytelen volt végighallgatni az obszcén, mocskos szájú ordibálást. 

Férjem szerint legközelebb nem nekik kell szólni, hanem a rendőrségnek.

Lehet. De a rendőrök általban órán bell jönnek ki, ráadásul a lenti pasi elég dubiózus figura, már kétszer is járt nála a rendőrség , házkutatási paranccsal...

Mit lehet tenni?