natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11900

Milyen lökött felhős az ég... De talán nem is baj, hallgatva az extrém erős UV-B sugárzásról a híreket.

Mától oviban is nyári szünet van. Még várnia kell a pancsolással.

 

Jelentem, azóta is tiszta a víz, színeltérésnek, szagnak, kosznak, síkosságnak nyoma sincs :).

 

Van valakinek "úszó" szkimmerje ("fölözője")? A medencéhez kaptuk, a szívóoldalra csatlakoztatható a szkimmer gégecsöve, maga a szkimmer meg a medence peremére egy állítható műanyag karral. Namost nekem az a kis problémám vele, hogy nagyon centizni kell, t*kölődni, tökéletesen kell beállítani a víz felszínéhez, mert vagy alámerül, vagy a teteje feljebb van, mint a víz felszíne, és akkor semmit nem szed össze. Az alján vannak kis gumis műanyag "visszacsapó" fülecskék, amik arra szolgálnak, hogy ha kilógna a pereme a víz fölé, akkor ne menjen "szárazmenetben" (ne égjen le a motor pl.). Ilyenkor a szívóhatásnak köszönhetően aezek a gumis fülek felnyílnak és ott szívja be alul a vizet.

 A felfújható peremen viszont szinte lehetetlen tökéletesen beállítani a szkimmer magasságát, hogy pont csak annyira álljon ki a vízből, hogy a vizet felül beszívja, belefolyjon a felszínről a szöszmösz.

 

Valakinek valami trükkje erre?

Nem egy nagy probléma, csak ritkán használom - mondjuk pont emiatt - csak olyankor rakom fel, mikor tudom, hogy egy órán keresztül senki nem megy be ugyanakkor ott tudok lenni mellette folyamatos felügyeletre.