TJucus Creative Commons License 2009.06.14 0 0 82844

Szép Napot!

 

Hát mostan kivételesen járok erre. Várom a párom a következő adag meggyel. Addig pihizek.

 

Párduckám!

Csak semmi izgalom, minden sikerülni  fog. A mi menyasszonyunknak a nagy nap reggelén szakadt el az uszálya. Az is megoldódott. Nálad is minden rendben lesz.

Mi van, ha az ültetőkártyára csak simán kötsz egy kis masnit. Nálunk ültetőkártyaként egy zöldalma volt, nagyfejű díszgombostűvel a név rátűzve. Nagyon ötletes volt és egyszerű.

 

Survivor! Nagyon jó ötlet ez a papucs. Ügyes vagy. A dekorálás meg már csak ötlet kérdése, az meg van neked. Lefényképeznéd oldalról is, hogy hogyan erősítetted a talphoz? Ha nem nagy kérés.

 

Pocok, ne csak olvasóként gyere. Ha csak jó receptjeid vannak, az is érdekel bennünket igaz? És csatlakozom Judit kérdéséhez!

 

Íme a receptek (mert több is van)

 

Citromos meggydzsem

 

Hozzávalók 4 (2,5 dl-es) üveghez:

1 kg kimagozott meggy 1 közepes citrom 1 vaniliarúd 50 dkg extra zselírozó cukor 2:1  

Elkészítés:

A meggyet nagyméretű lábosba tesszük. A megmosott citrom héját vékonyan lehámozzuk, levét kifacsarjuk. A vaniliarudat kettéhasítjuk, belét kikaparjuk, majd a citromhéjjal, lével együtt a meggyhez adjuk. (A rudat is.) Rászórjuk a cukrot és alaposan összekeverjük.

Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk és tovább kevergetve a habzástól számított legalább 3 percig bugyogva forraljuk. A citromhéjat és a vaniliarudat kivesszük belőle. A megtöltött csavaros tetejű üvegeket lezárjuk és 5 percre fejtetőre állítjuk.

 

Meggydzsem olaszosan.

 

Hozzávalók 6 ( 3dl-es üveghez):

1 kg kimagozott meggy; 1 kg Koronás befőzőcukor vagy zselírozó cukor (1:1) 10 dkg felaprított mandula; 1 evőkanál barnacukor (1,5 dkg); 1 dl grappa v. törkölypálinka;  

Elkészítés:

A meggyet nagyméretű lábosban a cukorral elkeverjük és kb. 3 órát állni hagyjuk.

Közben a felaprított mandulát lehetőleg teflon serpenyőben, szárazon aranybarnára pirítjuk, majd az 1 ek. Barnacukrot rászórva, kevergetve karamellizáljuk. A serpenyőből kivesszük, és hűlni hagyjuk.

A meggyet fakanállal állandóan kevergetve felforraljuk és pontosan 4 percig bugyogva főzzük. Beleforgatjuk a mandulát, majd hozzákeverjük a grappát. Azonnal csavaros tetejű üvegekbe töltjük, lezárjuk és 5 fejtetőre állítva hűlni hagyjuk.

 

 

Meggylekvár dióval.

 

Hozzávalók 6 db (2 dl-es) üveghez:

1 kg kimagozott meggy; 10 dkg összevagdalt dióbél; 1 kg főzőcukor; ½ dl gyümölcspálinka.  

Elkészítés:

A meggyet botmixerrel péppé zúzzuk és összekeverjük a cukorral. Kevergetve felforraljuk. A forrástól számított 4 percig főzzük, belekeverjük a diót és a pálinkát.

Alekvárt azonnal üvegekbe szedjük, lezárjuk és sötét helyre rakjuk.

 

Hát jó munkát hozzá. és gyere máskor is, ötletekkel is.

 

Most meg elmegyek vasalni egy kicsit. Mint tudjuk, azt nagyon imádom! :-((

Előzmény: fpárduc (82838)