Törölt nick Creative Commons License 2009.06.12 0 0 25244

Nem csak Ő tudja!

 

50 cm3-es motorhoz elég ritkán keresnek ilyen célszerszámot mert általában a dugattyú melegítése után kézzel vígan lehet szerelni a csapszeget akár ki, akár be az irány. De bennem is felmerült (mivel célszerszám-buzi vagyok) hogy kéne egy ilyet szerezni. Van rá lehetőség: www.fichtlkramek.cz Pontos linket most nem tudok adni, mert jelenleg nem él a lap, de a Babetta alkatrészek között valahol a végén 550 koronáért (kb 6000 Ft)

 

A csapszeg kiszerelése amúgy tényleg nem nehéz:

Fel kell fektetni a blokkot és dugattyút lehetőleg fa vagy valami hasonlóan puha munkafelületre úgy hogy a csapszeg alatt egy furat legyen. Elő a melegítő eszközt (gázégő, hősugárzó) és a dugattyút nagyjából 80 °C-ra kell melegíteni. Nincs gond ha eléri a 100 fokot, azt lehet a legegyszerűbben leellenőrizni. A csapszeget ilyenkor kézzel ki lehet nyomni (célszerű azért némi védőfelszerelés), ha nem megy, akkor egy gumikalapács és egy csapszegkiütő (csapszegnél kicsit kisebb átmérőjű cső, legrosszabb esetben csőkulcs) segítségével óvatosan kikocogtatható.

 

A visszaszerelés pont így működik, csak fordítva. A nehézséget a tűgörgők behelyezése okozhatja, de ezt írja le valaki aki már tett be tűgörgőt. Én tűgörgős kosarat alkalmaztam annak ellenére hogy ismerem a hátrányait.

Előzmény: subaaa (25232)