Fizetni kell a parkolásért is, de pontosan nem tudom mennyit. Innen a linkeket követve elég jól "be tudod járni" az általad kinézett útvonalat:
Koca pri SavicÉn egyénként nem ajánlanám ezt a túrát. A szép rész pont a Crna Gora-tól kezdődik. Addig egy hatalmas mászás, miközben "csak" egy vízesés van.
Persze szuper túraútvonal, de a környező látnivalókhoz képest csak egy sima turistaút, ráadásul csak felfele 3 óra.
Vogel csúcsára nem visz fel lift, ez egész biztos. A nagy kabinos lift megy fel a szállodáig, onnan télen síliftek még mennek felfele, de közel sem a csúcsig. Ülőszékes, így elvileg nyáron is járhat, de erről nincs infóm, mert csak télen voltam.
Velika Planina egy fennsík. Nem is tudom hol van pontosan a legmagasabb pontja, de a lift szintén nem oda visz. Én is oda mennék a helyetekben, mert engem is lenyűgözött és 30 perctől 1 napig bármennyit lehet gyalogolni, vagy csak lődörögni.
Az a faházakból álló falu és a mindenfelé kóboroló tehenek szenzációsan nagy élmény. Ráadásul onnan sem kutya a kilátás.
Szállásotok hol lesz, mert ez sem mindegy a túra kiválasztásánál?