jisell Creative Commons License 2009.06.09 0 0 10704
Na most mondok valamit

1. Külföldi rendszámtáblás autóbusz nem végezhet, nem szervezhet, nem végeszhet kirándulásokat montenegró területén. Ez benne van a 4 évvel ezelőtt életbe lépett, a közlekedési minisztérium által kiadott új törvényszabályzatban. Külföldi rendszámtáblás autóbusz csak transzfert végezhet montenegró területén azaz - bejön az országba leteszi az utasokat, felveszi a nyaralásutat befejező vendégeket és kilép az országból.A büntetés 3000-15 000 eurói terjedő büntetéssel illethetik a szabálytalankodókat valamint elkobozzák a nyaralás lejártáig az autóbuszt.
ontenegró területén egy soffőr 4 órás vezetés után 1 órát pihennie kell mert amikor a rendőr meállít az első amit kér az a tahográf.Utánna vezethet megint 4 órát és vége a munka idejének.

Ezeket az embereket közlekedési ellenőröknek hívják, egyszerű autókkal járják az utakat főleg szezonban és rendszerint a járőröző rendőrök megállítják a buszt de ők is ott vannak mellettük.
Elég nagy hatáskörrel bírnak megvesztegetni nem ajállatos őket mert kattan a bilincs - mint annak az orosznak akit beciciben megállított a rendőr gyors hajtásért 10 eurót ajálltott az orosz mire dutyiba került na meg a címlapra.

Nekem is személyesen volt velük tapasztalatom.Megúsztuk a büntit de a buszt le kellet parkolni a budvai rendőrség parkolójában.

Gondoljátok meg vagy gondolja meg az utazás szervező hogy mit csinál.
Vagy olvassatok utánna a Sluzbeni lit ministarsta za saobracaj című, azt hiszem interneten is meg van, lapban.

Előzmény: Godpredator (10678)