zbigniew Creative Commons License 2009.06.09 0 0 10701

Szia! :)

Én 6 éve voltam először és remélhetőleg nem utoljára Montenegróban, egészen pontosan Budván. Abban az évben történt ez, mikor az utazási irodák első ízben reklámozták ezt az utat rögtön le is csapva rá, nem csalódtunk! Mi anno busszal mentünk és Udvarnál hagytuk el Magyarországot Bosznia-Hercegovinán át a következő útvonalat folytatva: 

   Osijek-Doboj-Zenica-Mostar, majd Metkovicnál át Horvátországba, Neumnál pár km-en át ismét bosnyák terület következett, aztán Dubrovnik, majd Plocice után léptük át a horvát-montenegrói határt. Ha Horvátországon keresztül akartok odajutni az úgy tényleg hosszú, a szerb útvonalat nem ismerem, amennyire szép lehet a szerpentinek miatt gondolom annyira veszélyes is, nem tudom.

A kotori-öbölben a komp Kamenari és Lepetani települések közt közlekedik folyamatosan. Ha kocsival mentek és éppen nem siettek annyira, hogy Kotorba jussatok szerintem megér egy kis kerülőt az odaút, végig az öböl partján visz az út és nagyon szép a környék, visszafelé persze komppal érdemesebb. Üdv. :)

 

 

Előzmény: pámpi (10689)