sapienti sat Creative Commons License 2009.06.07 0 0 864
Az OVB-nek sikerült megállapítania: ma Magyarországon alkotmányellenes azt kimondani, hogy Magyarország a magyaroké. Az érvelés egészen fantasztikus:

"Az Országos Választási Bizottság a beadványozó által megjelölt bizonyítékok alapján megvizsgálta a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján (jobbik.hu) elérhető választási szóróanyagokat. A kifogásolt „Magyarország a magyaroké!” kampányszlogennel kapcsolatban a testület az alábbi tényállást állapította meg. Az Alkotmány 68. § (1) bekezdése alapján „a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők”. E rendelkezés értelmében a jelenleg Magyarországon elismert 13 nemzeti és etnikai kisebbség valamennyi tagja a magyar társadalom része, államalkotó tényező. Ezen kisebbségek szempontjából kirekesztő, és az Alkotmánnyal ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amely Magyarországot a magyar nemzetiségű többséggel azonosítja.
A sérelmezett választási szlogen a Bizottság megítélése szerint nem arra vonatkozik, hogy Magyarország a magyar állampolgároké, hanem egyértelműen nemzetiségi megjelölésként használja a „magyaroké” kifejezést. Ezáltal a Magyarországon honos nemzeti és etnikai kisebbségeket kirekesztő, alkotmányellenes tartalmat hordoz, amelyet nem befolyásol, hogy tényállításként vagy politikai véleményként van megfogalmazva. Az alkotmányellenes tartalmú, egyben a választópolgárokat – a magyarországi kisebbségek státuszára nézve –félrevezető szlogen alkalmazása a választási kampányban sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét."

Ezután már tényleg csak az következhet, hogy nem lesz szabad például magyarnak vallanom magam, mert nyilván az is kirekesztő. Továbbá alkotmányellenes a "Magyarország" megnevezés is, hiszen nem szerepel benne az elismert 13 kisebbség, holott ők államalkotó tényezők. Az SZDSZ kifogást fog benyújtani (amit természetesen elfogadnak), hogy nem elég az országnévbe a 13 kisebbséget beírni, mert ez esetben a buzik kirekesztése fennmaradna, nemkülönben a narkósoké és a pedofiloké, tehát az országnévbe őket is be kell vonni.

Már látom lelki szemeimmel, ahogy a következő olimpián a "magyar" csapat a nyitóünnepségen húsz méter hosszú szalaggal vonul fel, mert csak arra fér ki a "Magyar többségi, valamint német, horvát, szlován, szlovák, szerb, ruszin, cigány, román, lengyel, görög, bolgár, örmény, ukrán kisebbségi, továbbá egyenjogú homoszexuális, kábítószerélvező és pedofilország" felirat. A koronás országcímerről lekerül a korona, továbbá az árpádsávos fasiszta címerfél helyébe a szivárványszín sávozás kerül, rajta a 13 kisebbség felsorolásával, valamint keresztbe tett fecskendővel a narkósok, szőrös fenékbe tolódó hímvesszővel a buzik, és cukrosbácsival a pedofilok jelképeként. Hogy mindez elférjen, a címert jelentősen meg kell majd nagyobbítani; a hármashalom ugyanakkor (mivel Nagy-Magyarországra emlékeztet) szintén alkotmányellenes lesz, helyette sírgödör kerül a magyarok számára, a kettőskeresztet pedig fordítva tűzik mellé, nehogy a sátánistákat is kirekesszük...

Én a Jobbik helyében nem fellebbezném meg a határozatot, hanem a fentebb idézett két bekezdést óriásplakátokra vésném a következő kampányban. Ennyit még az átlagember is elolvas - és talán elég embernek nyílik ki a bicska a zsebében tőle...

A másik apró megjegyzésem, hogy volna egy abszolút alkotmánykonform kampányszöveg: "Magyarország NEM A ZSIDÓKÉ!" Merthogy a zsidóság nem kívánt nemzeti-etnikai kisebbséggé válni (vallási csoportként pedig nem illetheti meg több védelem, mint a katolikusokat, vagyis a semmi...), amikor pedig már igen, akkor nem jött össze elég aláírás. Aki ebbe antiszemita tartalmat akar beleérteni, hát tegye; a célom nem ez volt. Azt kívánom bizonyítani, hogy egy tényleg kirekesztő és diszkriminatív szöveg (mert a "nem a zsidóké" egyértelműen ez, és valaki ELLEN irányul) az OVB mai jobbra harapó alkormányrágcsálásán szükségképpen át kell menjen, míg egy olyan szlogen, amely nem a 13 vagy akárhány kisebbség ELLEN irányul, hanem a magyar többség MELLETT és a magyar többség fejének büszke felemeléséért szól, az simán "alkotmányellenes".

Mindenesetre az OVB minden olyan tagja szégyellheti magát, aki megszavazta, hogy Magyarország nem lehet a magyaroké. Nem felejtünk!