Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.04 0 0 4955

Az általad írtak alapján azt lehet mondani, hogy a Samsung SC7060 porszívótokat nagy valószínűséggel a nem szakszerű használat, és a nem rendszeresített tartozék - az orrszívó - csatlakoztatása vágta haza.

 

Hogy egy ilyen, porszívóhoz csatlakoztatott orrszívó áldás-e, vagy átok a babának, a családnak, esetleg a pihenni vágyó szomszédoknak, abban nem szeretnék állást foglalni, legfeljebb annyit mondanék, hogy a vélemények e tekintetben megoszlanak. A dolog higiéniés részéhez sem szeretnék hozzászólni.

 

A porszívó oldaláról nézve azonban az orrszívó csatlakoztatása kritikus következményekkel járhat. Más háztartási porszívókhoz hasonlóan, a Samsung SC7060 készüléket sem előszűrő nélküli váladékszívásra tervezték, hanem száraz házipor összegyűjtésére, előszűrő alkalmazásával. A csatlakoztatott orrszívó radikálisan megváltoztatja a méretezett légkeresztmetszetet, az áramlási viszonyokat. Lecsökkenti az áramló levegő hűtőhatását, nedves tartalmat juttathat olyan helyekre, ahova annak nem volna szabad jutnia.

 

A orrporszívót használó porszívó-tulajdonosok tapasztalják a negatív következményeket. Itt, a topicban, több hozzászólást olvashatsz arról, hogy a rendszeres orrszívózás, leégeti, tönkreteszi - ahogyan egy tapasztalt szervizes szakember fogalmaz - „gyilkolja” a porszívó motorokat.

 

Tunderlala-3 barátnője is orrszívóval nyírta ki a maga Samsungját, erről éppen lala számolt be itt a topicban.

 

Az ilyenfajta meghibásodást tehát nem szabad a típus rovására írni. A Tiédhez hasonló korú SC 7060 nálam hibamentesen, kiválóan működik. A kezelési előírásokat betartva még sohasem jelzett ki a telítettség jelzője, és még egyszer sem lépett működésbe a túlmelegedés elleni biztosító.

 

Ha ez az orrszívó funkció a Ti részetekről továbbra is igény, akkor az újabb készülék beszerzése előtt érdemes lenne informálódni arról, hogy milyen porszívó az, amelyik az ilyenfajta igénybevételt bírja?

 

Őszintén érdekelne, hogy melyik gyártó hajlandó szavatolni az ő terméke orrszívó csatlakoztatására való alkalmasságát.
Előzmény: magicmind (4939)