GPS Creative Commons License 2009.06.03 0 0 88269

Picit sántít azért ez a "körmagyar" képed. Először is azért sántít, mert egy kalap alá van véve az összes közalkalmazott, pedig az nem korrekt, mert:

1) A korházi dolgozó, a tanár, a rendőr, stb. az a "SOLGÁLTATÓIPAR" -t képviseli - vagyis a munkájával hasznos és szükséges szolgáltatást nyújt a lakosságnak.

Más kérdés, hogy ennek az ellenértékét nem egyenesen az ügyfelektől - hanem áttételesen, egy centralizált pénzügyi alapból kapja.

2) A tanácsi, helyettes osztályvezető, vagy Irénke a Földhivatalból, akinek az a dolga, hogy adatokat másoljon egyik regiszterből a másikba - de ha kell valami telek-dolog, akkor újra méretik veled fél Magyarországot - azok valójában paraziták - a munkájuk az égvilágon senkinek sem kell, haszna nincs, csak a folyamatokat lassitják és gátolják.

Ezeknek a közalkalmazottaknak a létét pusztán csak az állami hatalom szilárdítása és az Apparátus felduzzasztása indokolja - ők biztosítják a politikai elit széleskörű stabilitását.

Még akkor is - ha ez az adófizetőknek és az országnak ez rettenetes tehertétel.
Egy karcsú, egyszerű, rugalmas és gördülékeny ügyintézés már nem váltana ki félelmet a polgárból - és az a polgár, amelyik nem fél a Hatalomtól - az nem jó polgár.

Az emberek csak két dolgot tisztelnek a Világon, semmi mást:

1) Amit nem értenek....és
2) Amitől félnek


Harmadik varáció nincs. Na, erre kell a Hivatal, és a felduzzasztott Államapparátus.
Ezt soha, egyik kormány vagy politikai kurzus sem fogja lekarcsúsítani.
Előzmény: Nicee King Doom (88264)