Nicee King Doom Creative Commons License 2009.05.29 0 0 87888
Itt rendszeresen visszatérő vád velem és más "geddonistákkal" szemben, hogy legszívesebben visszamásznánk a fára, stb.

A nem teljesen idiótáknak, akikben felmerül a kérdés, hogy akkor mit is akarnak ezek a fickók, milyen gazdaságot, ha ilyen két pofára szidják a fennálló viszonyokat, egy színvonalas irányjelző a Fődruidától:

http://thearchdruidreport.blogspot.com/

A Guide for the Perplexed

Schumacher: A kicsi szép c. műve alapján kezdett bele egy új sorozatba az erőforrásbőség vége utáni kor gazdaságán elmélkedni.

Melegen ajánlom, kiindulásnak két kiemelt pont:
Az első a gazdaság felosztása elsődleges és másodlagos javakra, az elsődlegesek, amiket nem az ember hoz létre, de nélkülözhetetlenek az életünkhöz, a másodlagosak meg mindaz, amikkel a mai közgazdaságtan hajlandó foglalkozni. (Ide nagyon passzol a Molnár Géza által gyakran idézett mese a királyról, aki meghívta ebédre az Istent. Aki azzal a feltétellel fogadja el a meghívást, hogy csak olyan ételt tálaljon fel neki a király, amit ő maga teremtett, nem a vendége...)

A másik a modern közgazdaságtan felfogásának alapját képező metafizikai előfeltevések, illetve mondhatjuk, alőítéletek. (tévhitek?) Meg hogy a közgazdaságtan az a "tudomány" (???), ahol semmilyen negatív következménnyel nem jár a "tudósai" szakmai karrierjére nézve, hogy jóslataik soha nem jönnek be...
Ennyit a Ráció Koráról.

Hülyék ne olvassák! Vagy megárt nekik, vagy pazarolják az idejüket.