Tóni bácsi Creative Commons License 2009.05.27 0 0 24638

No akkor még folytassuk!

 

Nem bírtam ki (hi-hi) haza mentem , és rámértem az impulzus adómra. 200V-os méréshatáron a digi műszer 00.1 értéket mutatott. Bár abban nem vagyok biztos, hogy annak az egy mágnesnek a közreműködésével előállított feszültséget lehet-e így mérni. Majd trilla megmondja. Úgy látom ő "sejt valamit" erről a delejről.

 

Naív következtetés: ha a gyújtás töltő tekercsünk ellenállása 220 ohm körül van és a leadott feszültsége 30V, akkor a 16 ohmos ellenállású tekercsből hogy jön ki a Mészáros úr által említett NAGYFSZÜLTSÉG??? Mert nem hiszem, hogy csak az én tirisztoromat lehet nyitni alacsony feszültséggel.

 

Egyébként Mészáros úr nem válaszolt a kérdésemre, de már nem is érdekel, mert elbeszélünk egymás mellett!!! Ő általában a kondenzátoros gyújtó berendezésről ír az idézett szövegben, én meg csak a Babetta tirisztoros egységének működését firtatom!!!

Azért add át neki jó kívánságaimat! :)

 

Aztán ez az egyenáramú váltakozó feszültség még kicsit homályos előttem, de ennek is alaposan utána fogok járni. Úgyszintén a rezgőkörnek is utána kell még olvasnom, mert a váltakozó áramú szikra talán ennek következtében jön létre.

Előzmény: miko? (24628)