mociga Creative Commons License 2009.05.25 0 0 35093

Ki kéne már réselni a jó magosra épített falakot, tárva-nyitni a fullasztó zárt flakonokot és ki-be (kint is vagyok, bent is vagyok, jaj de nagyon boldog vagyok :-)) átjárható ajtókat és innen-oda is átlátható sok-sok ablukot kéne bontani lakunkra, e mindenfelé, mindenhová, szana-szét, de sosem szána-szét darabokra (már nem is lenne mag) szinkron (hangalakilag egyező) és diakron (hangmegfelelésekkel egyező - ez jön odaátról, hisz mindenki saját magjából indul ki, mi ilyen befogók befogadók vagyunk mint tudjuk) adatokat árasztó "afődi" elfődi fedi saját magyát őslakos nyelvre!

És akkor.....  

Majd tovább mesélek. Sőt együt szőjük e messzi messiás messzi ás mesít tovább..... ;-))) (Jótékony játék)

Elég lenne annyi beismerése is, hogy nem tudjuk egészen biztosan e nyelvnek besorolását cselekvő cselédekként csalóka nyelvcsalárdokba.

Na kéne még valami szánt-szándék is: Ha nem tudhatjuk az egy dolog, de meg akarjuk é ismerni pontosan, pontosabban ŐT!

Ma már minden tudásunk megvan ehhez különben, csak össze kéne polihisztorkodni, és nem polihisztorizélni az egészet (ez valahol különben a FU elmélet, mára már uráli)  erre valamit. (Megrázóan nemes, mert biz nehéz feladat ám - Nosza nesze noszogatlak ben(n)tetek....!!!)

És akkor mi van!?

Ui: Eddig mindig azt a vádat hallottam tudomámos berkekből, hogy .... akkor gyere elő a miénkkel hasonlatosan konzisztens elmélettel és mi lecseréljük a mostanit. (Jajj a Tiétek is már annyira inog, hisz szinte semmi okát meg nem magyarázzátok csak despirantizáltok... lazultok és sorolhatnám) De nem és nem, Nem is akarják. A szubjektum érdekorientált és motivált aspektusait én érteném is, de mégiscsak ott az igyazságra , való kéjváncsiság, mint legfontosabb mozgató motiváló mocorgató vágy? Nem is akarjátok magotoktól megtudni?? 

Egyedül sajnos az embernek semmi nem megy. Éppúgy nem, ahogy a nyelv sem megy előre egyedül.....

Madagaszkári kanári karácsonyra (gyönyörű kislánynak). Egyedül van (csak a cigány hegedül) és néma. Jön a tavasz, s biz ahogy az utóbbi években szokás, nem is az, hanem egyből a nyár. S a kis madár, kikerül a hangzó szabadba s kalitkájában kalimpál. S láss csodát megszólal, mert útjánozza a többi énekes madár hangját. Csak sokkal hangzatosabban hangosabban. (Még mielőtt bárki is kétségbe esne tőlem (mindegy melyik part párt pártuskodó oldal felé is oldalogva) tudomámos berkekben, felhívnám a figyelmet arra, hogy lehet velem (szerencsére nem vagyok ám egyedül!!!!) társalogva azon a nyelven is beszélgetni.......)

Hát Ti már valahol ezen az úton el is indultatok. És ennek örülök.