marischa Creative Commons License 2009.05.25 0 0 42

Kedves Szakértő, Mindenki!

Nem kicsi a megoldandó problémám, árterületen lévő 3 szintesre tervezett házat kellene fűteni, GÁZ NINCS! A földszint garázs, /iroda, nem állandó tartózkodással, csak ha bejelentkezik v.ki/, az emeleten nappali, konyha, fürdő, a tetőtérben hálók, fürdő.

A legnagyobb problem az, hogy nincs gáz, pillanatnyilag kandallókályhával fűtünk

/még kicsi a ház/.Hát ebből van elegűnk: büdős, koszos,ja és mindennapos rabszolgamunka, egy fűtési szezon alatt szűrkék lesznek a falak!Ez azért borzasztó, mert kiesne így a vízkeringetős kandallófűtés.A kosz részét kivédhetnénk egy központi kazánnal a garázsban, de árvízkor víz alá kerülne és az nem jó.Maradna az elektromos padlófűtés, de tartok tőle, vagyonokba kerülne az üzem. Talán lehetne napkollektorral üzemeltetni, vagy amiken sokat filóztam: megcsinálni a vízes padlófűtést és villanybojlerrel üzemeltetni?Ilyen renszerben praktikus lenne nálunk a szalagfűtés is,de horribilis a szerelvény hozzá. Nem ua. a hatás, ha pl."fűtéscsöveket szerelűnk a fal tövébe", amiben vízet keringetünk és egy iparossal legyártatott idommal takarjuk el, vagy akkor már falfűtést inkább!?

Nekem ez a bojleres dolog szimpatikus lenne, főleg ha idővel a rendszert napkollektorral segíthetnénk.

Tudom, hogy kézenfekvő a megoldás: adjuk el a házat és meneküljünk hanyatthomlok civilizált övezetbe, ahol van gáz. Itt ragadtunk és amikor nincs árvíz világbajnok a hely, amikor van az egy hét.Utána szépen kiszárad, minden.Fontos volna emiatt is, hogy a földszintet is tudjuk temperálni, úgy könnyebb minden.

Azt hiszem, még normális vok, de rámfér a segítség!Köszönök minden konstruktív hozzászólást, üdv:marischa