vacilaci Creative Commons License 2009.05.25 0 0 1245
Bocsi az OFF-ért, de az utóbbi a felszereléshez kapcsolódó hozzászóláshoz néhány gondolat.
Én is többször cseréltem, teljes szereléseket is, amatőrt-profira, profit-amatőrre stb. leginkább nem voltam elégedett a képekkel. És itt szeretnék valami újat (lehet nagyon személyeset) hozzátenni. Ha a miértjét keresem, kicsit vissza kell lépni. A fotózás a hobbim, kb. 35 éve. Régebben nem volt gondom, hogy mit fényképezzek, akár a városban is be lehetett menni az udvarokba, stb. De az elmúlt pár évben leginkább azt veszem észre, hogy a felszerelésem lett a hobbim és nem a használata. Ha van egy fél szabad napom, azt nézem (akár a fórumokon), hogy mit vehetnék, vagy mit adhatnék el. Mert fotózni nem tudok elmenni, mert nem tudom mit kéne. Százszor voltam a Várban, az arborétumokban, a Skanzenben, az állatkertben stb. A foglalkozásom, hogy mások problémáit oldom meg. És ebben el is fáradok, annyira, hogy a sajátomra már nem nagyon marad energia. És akkor jöhetnének a közösségek, mert azokat ilyesmire találták ki. De nálunk ilyenek nincsenek. 25 éve vagyok tagja egy fotóklubnak, de mostanában már nem járok, mert a pályázatok és a pontszerzésen kívül nincs más téma, ja meg a verseny, az értékelés, de tanítás, de közös program az nincs.
Itt vannak a fórumok, mindenféle van, csak olyat nem találok, ahol a közösség ereje segíti az egyéneket, hogy hobbijukat az alkotó öröm szintjén űzzék. Vita van, pixelvadászat van, adok-veszek van. Egység a kikapcsolódás örömében ( a kép amelyhez elég lenne a D60 is), hiszen ugyanez a kép hordozhatná, a készítés élményét, a társaság, a hasonszőrűekhez tartozás erejét, a tanulás lehetőségét, egyben a fejlődés zálogát. Lenne akinek, van helyismerete, új helyszínekhez, lenne akinek van új ötlete, új technikákhoz, lenne aki lefeküdne a földre, új látószögért és lehetnének sokan, akik ebből-egymástól tanulhatnának. De én ilyen lehetőségeket nem ismerek. Ha valaki igen, szóljon,vagy hallgasson örökre.
Azt mondják az a tehetséges,aki többet tud, mint amennyit tanult. Ha nincs kitől tanulnom, hogyan tudhatom meg, hogy tehetséges vagyok?
Amíg erre a kérdésre nem kapok választ, cserélgetem a felszerelésemet! (Ebben már tehetséges vagyok)
Mégegyszer bocs az OFF-ért.
Előzmény: Törölt nick (1242)