Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2009

Kedves Leslie,

Mi lenne ha legalább fele annyi szeretetet tennél a válaszadásaidba, mint amennyi sértödöttséget, szomorúságot és bántodottságot teszel? Legalább igyekeznél, hogy megértsd a másikat és ne vádolnád alaptalanus JTE-s szimpatiákkal. Ha úgy érzed, hogy a JTE jól elbánt veled, és ezért az égig érzed sértve magad, ne feledd, hogy ezt a Sátán jól kiaknázhassa, hogy levegyen a józan eszed lábáról és a ló tulsó oldalára röpítsen : - ) A düh, bosszú és szomoróság nem egy jó tanácsadó. Pál apostol mondja, Isten Szelleme sugallatára, ne álj bosszút magadért és ne menjen le a nap a te haragodon. Te nem napok, hanem évek óta haragszol és forralsz bosszúalló szövegeket. Nincs béke a szívedben, elmédben. Az egész belsőd egy nagy seb, amelyben a harag, bosszú és gyülölködés tombol.

 

Íme egy utolsó válaszom is.

 

1."Érdekes,hogy az egész héber iratokban az Istenként,ÚR JHVH-ként ismerték,
te pedig itt hivatkozol holmi emberi okoskodókra,hogy mégis teremtmény."

 

Téves, példa rá: "monda Yáhwéh az én Uramnak (Adoni)" : - )

 

Kiről van itt szó? Két személyről. Yáhwéhról és a Dávid Úráról. A Dávid Ura nem Yáhwéhnak van nevezve, hanem Adóni-nak. Yáhwéh és a zsidók között égi közvetítők, követek áltak. Egy ilyen közvetítő mindig a Yáhwéh színe elött ált, ezért volt szent a hely ahól a közvetítők áltak és ezért beszéltek ugy mintha Yáhwéh beszélt volna. Csak egy Yáhwéh volt, nem több. Hogy miért mégis néha a közvetítőket is Yahwéhnak írták? Mivel az Isten szavát közvetítették első személy egyes számban. Ez egy hebraizmus, azaz héber gondolkodásmód visszaddása : - )  

2."Hogy lehet az,hogy aki teremt az teremtmény?"

 

Mivel Isten Fia és Istennek nincs felesége, a ki szószerint szüljön az Istennek egy Fiat, tehát nem csoda, hogy Krisztus is "Isten teremtésének kezdete"-ként mutatott magára: Jelenések 3:14. Máskülömben én a JTE-től és az áriánusoktól eltérően nem vallom, hogy a semmiből lett volna teremtve az Isten Fia. Isten saját magából teremtette, hozta a létbe, azaz "szülte" a Fiát. Ez olyan mint a gondolat. Az elménk teremti, azaz szüli a gondolatot és nem a feleségünk és a mi nemi szervünk közös szülötte : - ) Az Isten Fiának a "születése" is csak így fogható fel. A nikeiai zsinatnak a hibája az volt, hogy nem vitatta meg, mit is kell az Isten egyszülött Fia "születése" alatt érteni: nemi úton történő születést vagy szellemi úton történő születést? A szellemi úton történő születést lehet "teremtésnek" is nevezni:

 

Efézus 2:7. Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
  8. Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
  9. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.
  10. Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.

 

Másfelől, az téves, hogy az Isten Fia lenne a Teremtő. A korai ókatolikus hitvallásban is ez áll:

 

"Hiszek egy Istenben Mindenható Atyában, menynek és földnek Teremtőjében"

 

Az Isten Fia nem lehet a Teremtő, mivel az Isten általa teremtett mindent. Tehát lényegében nem az Isten Fia a Teremtő, hanem a kivitelező.

 

János 1:3. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.


3."Nem az teszi az embert az őrtorony bálványszervezet imádójává,ha eljár
közéjük,hanem az,hogy magáévá teszi e Ige ellenes tanaikat."

 

Ezt rád is érvényes : - ) Te is lehetsz egy x nevű bálványszervezet imádója, még ha nem is jársz közéjük, ha magadévá teszed Ige ellenes tanaikat : - )

4."Ezért,amig az ő hamis antikrisztusi tanaikat védelmezed,bizony Abaddonban
vagy és nem Krisztusban."

 

Hát ezt szimplán rád is mondható : - )

Amig x,y,z antikrisztusi tanaikat védelmezed, bizony nem vagy Krisztusban, hanem Abaddonban : - )

 

Ez az utolsó levelem, hozzád, itt a topikban : - ) Isten megbocsájtó kegyelmébe ajállak.

Előzmény: Leslie07 (2006)