Bucser Creative Commons License 2009.05.23 0 0 582
válaszok a kérdésedre

"Mennyi lesz a munkanélküliség? Te tudod? Ők tudják?"

biztosra csak az tudja akinek kristálygömbje van. Viszont számolható keretek között a mostani csökkenési ütem mellett 2011-re kb 14%-ig is felmehet. 2009 év végére 9,5%-ot jósóolnak+ a rengeteg hazatérő képzetlen munkaerő aki eddig külföldön dolgozott vendégmunkásként csak most elbocsátották.

"Mennyi vállalati csőd lesz? Mennyivel esnek a vállalati adók?"

Magyarországon a vállalati csődök száma jó kérdés ugyanis akkora a felszámolt és csődeljárás alá vont cégek aránya mint sehol máshol EU-ban.

Itt a vállalkozói réteg jórésze egymás után hagyja hátra a tönkrement vagy VH alá kerülő cégeit. Ez magyar sajátosság.

"Hogyan alakul a forint árfolyama? mennyi lesz az infláció 0 vagy 15%?"

Forint árfolyam kettős nyomás alatt van. Egyrészt a növekvő külker többletünk miatt másrészt a nettó lakossági devizaadósság visszafizetések miatt. Szerintem a mostani árfolyam (290-300 Ft-al bezárólag) még tűrhető és bírható. ráadásul kedvező hatása van a külkereskedelmünkre ami csökkenti a zuhanást.

"És most mondd, hogy ebben mi a fröcsögés és mi a nem logikus"

Ez "Figyelj, te komolyan el tudod képzelni, hogy egy elöregedő társadalomban, egyre halmozódó adósság mellett, valószínűleg évekig, ha nem évtizedekig elhúzódó válságban bárkinek is huzamosabb ideig adócsökkentés jut? Nagyon naiv vagy. Eddig "jövőre" mindig jött a Kánaán. Most lehet, hogy a legszélesebb réteg kap egy kis kedvezményt (ha az IMF is úgy gondolja), mert választási év lesz, de a realitáshoz nem sok köze lesz a dolognak, ha szuperbruttósításnak hívod, ha valami másnak. Majd jön a FIDESZ és megszünteti, mert kénytelen lesz, ha nem akarunk államcsődöt."

azt hiszem minden felmerült kérdésedre válaszoltam.
Előzmény: marvin00 (580)