Tisztelt Fórum!
Az első, rövid hozzászólásom nem aratott osztatlan sikert most megpróbálom másképpen.
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
Házunk ugyan nem passzív ház, de a téma abszolút idevág.
Van egy 40 nm2-es lakásom, amit le kell választanom a szomszéd gázkazános központi fűtéséről és persze szeretném minél olcsóbban és környezetkímélőbben megoldani.
Minden lehetséges megoldást igyekeztem végigzongorázni.
Először pelletkandalló+napkollektor megoldásban gondolkoztam, de csak nagyon drágán kivitelezhető és mivel ki akarom adni albérletbe nem szerencsés a pellettel járó macera.
Így fájó szívvel, de elkezdtem a gázbekötést körüljárni.
A szakemberek 1 millió körüli összköltséget jósoltak (gázterv, Gázművek, földművek, gázszerelés+anyag, fűtésszerelés+anyag, gázóra, villanyszerelő, kéményseprő, kéménybélelés, gázkazán) amin nagyon megdöbbentem, kevesebbre számítottam.
Közben ajánlatokat kértem a Zöldtech Magazin piacterén szereplő cégektől -
http://www.zoldtech.hu/piacter/ajanlatkeres
- amin keresztül többen megkerestek, az említett cégről (geo-solar centrum kft) is így hallottam először, aki nagyon szimpatikus áron ajánlott nagyon barátságosnak tűnő rendszert. Nosza nekiálltam utána nézni az interneten, de sehol sem találkoztam sem a céggel, sem a termékével. Átnéztem a fórumokat is és itt ebben a fórumban találtam a témát érintő topikokat (többet is).
Nem vagyok szakember, ezért gondoltam, hogy regisztrálok és segítséget, tanácsot kérek a nálam tapasztaltabbaktól, azoktól akik jobban benne vannak ebben a világban akik talán ismerik ezt a céget, ezt a rendszert.
Még egyszer bocsánat, ha első hozzászólásom túl kurtára és félreértelmezhetőre sikerült!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni egy fontos döntés meghozatalában.
A válaszokat előre is köszönöm.