donatduck Creative Commons License 2009.05.22 0 0 284
Kedves zordonC3!

Elnézést, ha rosszul értelmeztem a Fórum használatát és valamivel megbántottalak.

Van egy 40 nm2-es lakásom, ahol le kell válnom a szomszéd gázkazános központi fűtéséről és persze szeretném minél olcsóbban és környezetkímélőbben megoldani.
Minden lehetséges megoldást igyekeztem végigzongorázni.
Először pelletkandalló+napkollektor megoldásban gondolkoztam, de csak nagyon drágán kivitelezhető és mivel ki akarom adni albérletbe nem szerencsés a pellettel járó macera.
Így fájó szívvel, de elkezdtem a gázbekötést körüljárni.
A szakemberek 1 millió körüli összköltséget jósoltak (gázterv, Gázművek, földművek, gázszerelés+anyag, fűtésszerelés+anyag, gázóra, villanyszerelő, kéményseprő, kéménybélelés, gázkazán) amin nagyon megdöbbentem, kevesebbre számítottam.

Közben ajánlatokat kértem a Zöldtech Magazin piacterén szereplő cégektől -

http://www.zoldtech.hu/piacter/ajanlatkeres

- amin keresztül többen megkerestek, az említett cégről is így hallottam először, aki nagyon szimpatikus áron ajánlott nagyon barátságosnak tűnő rendszert. Nosza nekiálltam utána nézni az interneten, de sehol sem találkoztam sem a céggel, sem a termékével. Átnéztem a fórumokat is és itt ebben a fórumban találtam a témát érintő topikokat (többet is).
Nem vagyok szakember, ezért gondoltam, hogy regisztrálok és segítséget, tanácsot kérek a nálam tapasztaltabbaktól, azoktól akik jobban benne vannak ebben a világban akik talán ismerik ezt a céget, ezt a rendszert.

Még egyszer bocsánat, ha első hozzászólásom túl kurtára és félreértelmezhetőre sikerült!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni egy fontos döntés meghozatalában.

A válaszokat előre is köszönöm.
Előzmény: zordonC3 (282)