ketyego Creative Commons License 2009.05.20 0 0 3361

Még egy kis adalék :-))

 

Nekem is 6 mm-es esztergáim vannak és a már írt "gömb ékszíjnak" titulált kör keresztmetszetű folyóméterben kapható műanyag szíj vált be. Helyben (Veszprém-ékszíj szaküzlet) Vettem annak idején több átmérővel  is (itt zöld színűt lehetett kapni) és a 6mm-es Lorch esztergámhoz nekem a 4 mm átmérőjű passzolt. Lényeges a szíjátfogás mértéke és a hajlítási sugár is.

 

 

ékszíj

 

A ragasztásnál éles késsel (tapétázó) méretre vágtam. Majd gázlángnál, illetve borszeszégő lángjánál felmelegítettem (gyakorlatilag a felület megolvadásig történő hevítése adott nekem jó eredményt), majd összenyomtam. Kihűlésig összenyomva tartottam (a pontos helyzetre vigyázva) majd a felesleges kitüremkedett anyagot lefaragtam. Másodszorra jó eredménnyel sikerült is a ragasztás. Arra figyelj, hogy a gép ékszíjtárcsáját foglald bele a hurokba a ragasztás elött, akkor nem kell szétszedni a gépet, felhelyezéséhez (a olyan kivitelű a géped).

 

Patronok drágák és nehezen beszerezhetőek az eBay-en is. Csak a türelem és az állandó figyelemmel kisérés segíthet, meg persze némi készpénz is. (Néha olcsóbb egy komplett gép megvétele, mint egy patronsoré...)

Előzmény: csabi7171 (3359)