fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.05.19 0 0 3887
kedves Andrisom:-) Remélem nincs harag, nem volt és nem is lesz.

Viszont a kamerákkal kapcsolatban, már megbocsáss...hogy kerültek a kamerák ide a MI (értsd: a tulajdonunk!) területére? Ki szerelte fel azokat? Kinek a megbízásából? Van -e rá engedély? Nos, én egyelőre nem tudom a válaszokat, de azon leszek hogy megtudjam! Ugyanis egy sor kérdést vetnek fel, amik nagyon is komolyan veendők!
Ki szerelte fel? Az építő? Gondolom, mert portával és kamerákkal hírdette meg a Mandalát! Innentől kezdve mit akar leszerelni?? Hogy képzeli? Hívj rendőrt ha ilyet látsz, az ugyanis a ház tulajdona, egyáltalán idegen emberek szerelgetik lefelé a tulajdonunkat...? Ha nem volt rá engedélye az építőnek, akkor milyen jogon vagyunk itt megfigyelve?? Más nézőpontból: hol vannak a számlák, kinek a nevére lettek megvéve? De ha mittudom én Gipsz Jakab nevére...attól, hogy felszerelték, az a HÁZ TULAJDONA! Most képzeld csak el...felcsavarozok egy biciklitárolót a falra, és minekután levonulok innen szépen leszedem és viszem magammal...nem tehetem meg, mert attól kezdve hogy felszereltem a KÖZÖSBE, az a KÖZÖSÉ! Gondolkodjunk már egy kissé el ezeken a témákon, mert különben csak szájtátva nézzük hogy "húúú...leszerelték a kerti csapot...hűűű...leszerelték a szökőkutat...hááá...nem tudunk leülni mert elvitték a padokat....ugye milyen "vicces kis magyar valóság" lenne?

Panelhez volt szerencsém, rég volt és a gyerekkori élmények megszépítik a valóságot. Nem most volt, ez tény, és nagyon is tisztában vagyok hogy micsoda FŐTÁV rablás folyik szerencsétleneknél -túl azon hogy a melegvízet nem kell minden használat előtt kifolyatni, és annyit pancsol az ember amennyit úri kedve bír...de félre a tréfát: "vicces" hogy érv helyett mindig ez a fals példa jön elő. Hát vajh' miért nem panelt fizettem én be?? Hogy csak éppen kevesebbel legyen magasabb a kategória? Nyilván hogy nem! Számháborút lehet folytatni, biztos nincs értelme -hasonlítgatni pl. hogy a mi kondenzációs (javíts ki ha atmoszférikus -azaz 8m3 gáz/m3 melegvíz előállítására alkalmas a kazánunk!) kazánunk mennyibe került az építőnek, mennyibe került volna ama modernebb atmoszférikus, mennyibe került volna egyedi fűtést kialakítani a lakásokba (257 x min. 100.000Ft/cirkó) és mennyibe került 4 kondenzációssal és ezzel az elcseszett fűtéskörrel (...folyatás-folyatás...) kialakítani...mennyibe van a cirkónak a melegvíz előállítása (negyedébe? És tűz forró?) és mennyibe van a központinak (négyszerese? És melegecske -folyatva-folyatva?)...ki lehet számítani -bár nincs értelme- hogy havi 7.000Ft(melegvíz!) évi 84.000 -ezzel szemben a cirkó havi 2.000Ft(melegvíz!)-évi 24.000Ft -60.000Ft diffi, még ha lejön belőle a karban tartás és kéményseprés 15.000Ft felül árazva, akkor is 45.000Ft -10 év mire tönkremegy ha tönkremegy, megspórolsz addig 4 cirkóra valót...de gyagyaság lenne számháborúzni ebben a témában, nyilván ekkora épületnél nem lehet 40-60-70 kéményt kialakítani, gondolom én...ez van, ezt kell szeretni. Nem vitatom, mielőtt megint megkapnám: "húzz el a prérire, mi igenis szeretünk itt lakni, te...."

A kis mérőműszer doboz típusát pedig szépen megnézem otthon, ha tudsz ebben segíteni nekem akkor priváti súgd meg nekem, információm szerint ezekhez sztenderd szoftvereket gyártanak, egész egyszerűen nem tudom honnan repkednek itt milliók tucatjai...interneten komoly szakirodalma van e témának, aki akar utána nézhet. Ugyanezen téma: beléptető kód...pár száz forintos tétel, mégis a tízszeresét mérik aki plusszban kér vagy csak elvesztette(...tudom, drágaja szoft-ver amija mester kódot előállíccsa....)

A porta szimultánozással kapcsolatban pedig, annyira kilóg a lóláb -most éppen az lett kitalálva a 2 fő indoklásául (hiszen az óránkénti lótifuti-izzócsere-költöző beengedtetés-garázskódozás-macskaantialomtakarózás-állagellenőrzés nem elég) hogy összekapcsolják az AFM házakat multiba...
Vajon valamire való biztonságtechnikai szakember meg lett kérdezve ez ügyben?? 1. Mégis, milyen kiegészítő étrend biztosítja egy átlag portás teljesítőképesség fokozását olyan szintűre, hogy az ne csak az itteni több tucat(!!) kamerát hanem a sokszor több tucatot is észlelni és értékelni legyen képes??
2. Bele gondolt itt bárki abba a kockázati tényezőbe, hogy ebben az esetben illetéktelen személyek -értsd tőlünk független idegen portások!- értesülhetnek a személyi mozgásról, szokásokról...ugye nem kell folytatnom, példák és összejátszások sokaságát lehetne sorolni Kék fénytől kezdve egyéb bűnügyi krónikáig...biztosan nem gondoltak bele akiknek agyukból kipattant ez a szikra, hogy mekkora lehetséges rizikónak teszik ki a lakóparkunkat!
...nem hergelés képpen mondom ezeket, ne érts félre, de egyrészt 2 portás -szerintem- felesleges ide, egész egyszerűen pazarló ez a létszámduzzasztás, pláne ekkora háttérszemélyzettel, a jelenlegi munkakör leírás mellett, ésszerűsítés kell ide, nem két portás -szerintem-, ez a multiba bekötés pedig egyrészt felesleges, másrészt finoman szólva is könnyelműség...
Előzmény: komfort (3886)