Tauruslokomotive
2009.05.10
|
|
0 0
11259
|
Az ártatlanság vélelme azt jelenti, hogy senkit nem lehet egy bizonyos pontig bűnösnek tekinteni. Ez viszont szerintem nem jelenti egyben azt is, hogy valakit ártatlannak kell tekinteni. Ártatlannak senkit nem kell tekinteni, csak bűnösnek tilos. Azt nem is merem mondani, hogy a teherautósofőr bűnös. Ennek vizsgálata a bíróság feladata lesz. Viszont, ha megengeditek, nem tekinteném ártatlannak sem. Lehet, hogy a tényeket ehhez nem is ismerem kellő mélységben. Itt nem arra gondolok, hogy kiderülhet, hogy azért siklott a Bz, mert direkt üldözőbe vett egy szabályosan áthaladt gépjárművet és úgy ütköztek. Tényleg kitalálhat a gépkocsivezető valami érdekeset. Csalódnék, ha nem lenne ötlete.
Persze, lehet jönni azzal is, hogy akkor szépen mondjam a mozdonyvezetőre is azt, hogy bűnösnek nem tekinthetem, de ártatlannak sem kell tekintenem. Őt viszont már tekinteném ártatlannak, mert azt nem tiltja jogszabály. Ne értsetek félre, ha mozdonyvezető nagyot hibázik, annak is kell, hogy legyen következménye. Szerintetek nem szokott lenni?
A mozdonyvezetők szerintem maradéktalanul betartják a vezetőálláson utazás szabályait. A jövőben sem lesz másképp. Mindenki tudja, hogy erre is vadásznak. Lassan már utazási engedéllyel sem jöhetnek vasútbarátok? Van egy-kettő, aki tényleg sokat tud a vasútról és érzelmileg is azonosul vele, még talán a vasutasokat is szereti. Ezt nem kéne letörni. |
Előzmény: gumidani (11250)
|
|