advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.07 0 0 86403
Bocsi, de ebből nekem az jött át, hogy elszámoltad magad, és valóban a valós lehetőségeid felett tartottál autókat. Most pedig a valós lehetőségeidhez igazítottad ezt. Ismétlem, ezzel semmi problémám nincs.

A problémám azzal van, hogy Te és nagyon sokan azt gondolják, hogy az összes többi "nagykocsi" tulajdonosa is hasonló cipőben jár, alig támolyog a hiteltörlesztésektől és biztosan két számmal nagyobb autóban ül, mint amire ténylegesen hitelesítve van. Mert az általad elmondottakból egyértelműen az derül ki, hogy Te beleestél ebbe a hibába.

Ahogy egyébként idehaza, ebben az országban a többség. Itthon valóban az emberek kétharmada valós lehetőségei legfelső határait feszegeti folyamatosan.

Nyugat-Észak-Európában ez már messze nem ennyire jellemző, és azért idehaza is akad bőven ellenpélda. Most akkor képzeld el azt, hogy még rossz években is hozol stabilan 15-20 milliós nyereséget a cégben, sőt, hiteled nuku, ellenben van egy százmilliós nagyságrendű eredménytartalékod. Akkor is Matizzal járnál biztosan?

Én azért ismerek jópár embert, aki járhatna sokkal-sokkal drágább autókkal is minden további nélkül, mint amit végül használ (bizony, magamat is beleértve). De valamilyen megfontolásból ezt nem teszi - a Matiz azért mégsem "játszik". Most akkor szerinted ez is feleslegesen pazarló? Felesleges pazarlás egy 2-3 literes 8-15 milliós kocsi valakinek, aki minden megerőltetés nélkül járhatna mondjuk S500-assal is?

Szerintem nem biztos... És akkor a fütykös méretét még szóba sem hoztuk. ;-)))
Előzmény: GPS (86374)