Jigael Creative Commons License 2009.05.06 0 0 1926

Szerintem a műanyag flakonokat mindenképpen érdemes lenne a szelektívbe vinni. Egyrészt környezettudatosságból, másrészt tényleg 5 perc alatt tele lesz vele a kuka, és a szelektív tényleg csak 50 méterre van, plusz rendszeresen ürítik.

 

Amennyire tudom, itt a legtöbb lakáshoz van kamra, igazán megoldható egy plusz szemetes elhelyezése, ahova összetaposott állapotban az ember beledobja a flakont, majd hetente egyszer-kétszer elsétál az eredménnyel a szelektívig, mondjuk akkor, amikor éppen átszalad a vegyesboltba.

 

A legtöbb lakberendezési áruházban már lehet kapni olyan szemeteseket, amik lehetővé teszik a szelektív hulladékgyűjtést, nekünk pl 4 kihúzható rekesz van a mosogatónk alatt, ráadásul az ikeából, tehát nem csillagászati összegekért.

 

Az meg, hogy valaki nem képes a kartonpapírokkal átsétálni az út úloldalára, szerintem elég gáz. Reméljük ez csak abból adódik, hogy eddig nem tűnt fel neki a szelektív hulladékgyűjtő, mert mindig pont a másik irányba indul reggelente, és most kapva kap az ötleten :-)

Előzmény: bozika (1923)