gazo2 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 156
Kedves Levelezőtársaim!

A városvédelemhez hozzátartozik, hogy város lakói jól érezzék magukat lakóhelyükön. Úgy tűnik, sokan és sokat fáradoznak azért, hogy ez így legyen. Útburkolatok, járdák készültek, rengeteg virágot ültettek ki.

A Sugovica hídján jöttem át ma, pontosan 13 óra 5 perckor, a gyalogjárón toltam a kerékpáromat, és gyönyörkodtem a páratlanul szép panorámában, a híd oldalára függesztett virágokban.

Mellém állt egy nagyon szép autó, azt hiszem, Mercedes. JCV-154 volt a rendszáma. Tulajdonosa felhívta a figyelmemet, hogy neki telik a drágábbnál-drágább autók gyakori cseréjére. Ez nyilvánvalóan nem zavart volna a táj szépségének élvezetében. Amit viszont kifogásolok: hogy adófizető bajai lakosként kénytelen vagyok immár egy évtized óta tűrni, hogy városomban egy fiatalember állandóan olyan undorító kifejezésekkel illessen, melyektől a hányinger kerülget. Történik pedig azóta, amióta egy általa megvert kollegám védelmére keltem. (Erről bővebben az Index Bajai Régió Mijó Bajai Klubja Muszáj-e rettegésben élni Baján? című, 32. számú bejegyzésben írtam.)

Hogy említést teszek az engem ért újabb inzultusról, történik azért, hogy kinyilvánítsam a véleményemet: jóllehet a világ egyre durvul, egyre agresszívebb lesz körülöttünk, már azzal is küzdhetünk a jelenség ellen, ha szóvá tesszük.

Tisztelettel:
Gál Zoltán