zebra2 Creative Commons License 2009.04.29 0 0 15850

Azért azt elmondanám, hogy a pár hsz.-el ezelőtt belinkelt linken láthatóan is, a nagyobb gyártók gyári antennái sokszor olcsóbbak, mint a vecsési múzeális Dagger. Nem akarok veled vitatkozni, de megnézném hogyan hangolsz ki egy Daggert úgy, hogy 120 Ch.-n belül is elfogadható legyen az SWR-je. Egy SIRIO Mythos 9000, Navigator 2000, vagy akár az ML-145 is jóval szélesebb sávban tud ehető SWR-t produkálni. A Dagger addig volt elfogadható alternatíva, amíg az eredeti tulaj (Feri bácsi) élt, isten nyugtassa. Ha volt reklamáció, mindig korrektül intézte és tudta mennyi az ésszerű ár, amennyit a portékája megér. Ma ott tart az a "vállalkozás" hogy drágábban adja a 20 !!! éves konstrukciójú kisipari termékét, mint a nagy cégek az ő terméküket. Az általam felsorolt tipusokból igen sokat adtam el, telepítettem és egyetlen reklamációm volt az elmúlt nemis tudom hány évben. A vej idejében már, amíg még a Daggert hordtam Vecsésről, állandóak voltak a visszahordott (2 hét után letört) pálcák. Ha reklamáltam, a válasz az volt, az lehetetlen. Ez a pálca rugóacélból van. Vagy: így jártál. Na ja. Érdekes. De pl. SIRIO antennánál még sosem láttam eltört pálcát. Észrevehetően szélesebb sávban jó az SWR-jük, jóval esztétikusabbak és nem utolsó sorban sokkal időtállóbbak.

És akkor még nem is említettem a Daggerek szánalmas gyerekbetegségeit. Pl. hogy pár hónap használat után más az SWR ha süt a nap és megint más, ha párás az idő.

Vagy hogy 3 hónap után szín rozsda a pálca. Ésatöbbi, ésatöbbi.

Ismétlem. Elhiszem hogy te valami okból szimpatizálsz azzal a vállalkozással, de nekem csakis problémáim voltak velük. Nem sorolom tovább, de meggyőződésem, hogy az a vállakozás meghalt szegény Feri bácsival, már pár évvel ezelőtt.

Tisztelettel: z