szabidagi Creative Commons License 2009.04.28 0 0 59
Tisztelt Lakótársak!

 

Amint az várható volt, az írásbeli szavazásra is feltették a lakások számával arányos veszteség elosztást, ami szerintem törvénytelen, mivel a szegény veszteséghő csak a térfogatban tud terjedni és nem a darabszámban.

Sehol sem sikerült találnom a világhálón egyetlen példát sem a darabszám szerinti felosztásra, vajon csak én vagyok ilyen ügyetlen?

Az állítólagos szakértőt sem a kamarai névjegyzékben, sem a szakértői névjegyzékben nem találtam meg, továbbra is fennáll az a kérdés, kinek érdeke ilyen szakmai szemmel nézve nevetséges megállapításokra hivatkozni.

Én azt javasolnám a tisztelt lakótársaknak, hogy fogjunk össze és a veszteség légköbméter szerinti felosztására szavazzunk (3. pont), így annak is kell fizetni, akinek a fogyasztása a normálisnál jóval alacsonyabb, de a hőnek a falakon keresztüli terjedése őt is fűti.

Egyébként a veszteséghő túlnyomó része valójában a tényleges fogyasztással arányos, de egye fene, válasszunk olyan megoldást, ami megmenthet bennünket a teljesen aránytalan, igazságtalan felosztástól.

Egyébként 10% tulajdoni hányaddal bármikor kezdeményezhetjük új közgyűlés összehívását. (A közös képviselőnek ekkor kötelező a közgyűlést összehívni.) Ha sikerül ezt a legalább 10 %-ot aktivizálni, akkor lehetőség van folyamatosan újra tárgyalni az igazságtalan döntéseket.

Én úgy remélem, hogy azok a lakótársak sem szeretnék másokkal megfizettetni a jogosan rájuk háruló költségek egy jelentős részét, akiknek az albetét szerinti felosztás jóval kedvezőbb lenne.

 

 Köszönettel,

 Szabó Gábor

villamosmérnök

     212