Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7562

Hát tudod, vannak dolgok, amiket egy jobb középiskola fizikaórái alapján azonnal be lehet látni, hogy eszeveszett baromságok. Iszugyin nincs mit cáfolni. A video semmit nem bizonyít, síma médiahack, az állításai egyszerűen nem érik el azt a szintet amivel lehet vitatkozni. Manifeszt marhaságok.

 

Iszugyi állítólagos 1 azaz egy darab próbálkozásával, amely sem nem kellőképpen dokumentált (egy tisztességes mérésnek megvannak a tartalmi, formai elvárásai), sem nem nevezhető kisded játszadozásnál többnek, szemben áll csak a ZARM esetében 5000 db alaposan dokumentált és elemezett ejtés. Ráadásul ez csak egy ejtőtorony, van még jópár a világon. A NASA-nak van több is, van Japánban, Grenboble-ban, stb. Súlytalansági kísérletekre ráadásul még ott vannak az űrállomások, ahol nem 4,7 sec hanem hetek, hónapok (plusz egy, a földön szinte elő sem állítható minőségű vákuum) állnak rendelkezésre.

 

Találkoztam már olyan-magát villamosmérnöknek aposztrofáló- emberrel, aki határtalan bizonyossággal jelentette ki, hogy az Ohm törvények a váltóáramú rendszerekben nem igazak. Nem igazak, éspedig azért nem, mert a váltóáramot Ohm idejében még nem is ismerték.

 

Nos iszugyi ennél jóval nagyobb marhaságokat állít. Javasoltam neked, olvasd el Leon Lederman " az isteni A-tom" című könyvét. A szerző kísérleti atomfizikus, és meglehetősen közérthetően meséli el pl. a részecskekutatások jelenlegi (pontosabban a könyv megírásakori) állását. Mellesleg Nobel díjas.

 

Iszugyi egy megzakkant vén trotty. Amíg aktív volt, az un. hasznos idióták táborát erősítette. Erre a saját életrajza a bizonyíték elsősorban. Aki kutatási területen dolgozik, pontosan ismeri ezeket az életpályákat. Ez az a típus, aki a kutatások peremén afféle tudományos segédmunkás, mert a talentuma többre nem elég. Viszont azt hiszi, azért nem került soha a fősodorba, mert elnyomták. Holott csak egyszerűen nem ér többet. Kellenek ilyenek is, ezekkel lehet elvégeztetni a gályamunkákat, amikre kár a valóban tehetséges kutatók munkaerejét elpocsékolni. Ezért nevezik őket hasznos idiótának.

 

Csakhát az irígység nagy úr, a Nobel díjakat is mindíg mások kapják, és bekövetkezik az az állapot, amikor a személyiség összeomlik, és a hasznos idiótából Klein úr lesz, akivel mindenki szemben megy az autópályán.

 

Aztán annyi.

 

Persze mindíg lesznek olyanok, akiknek a felkészültsége hiányos, és szeretnének hinni a csodákban. Nos a kutatásokban csodák nincsenek, csak sok-sok munka van, sok-sok pofáraesés, meg persze tehetség. Itt a szorgalom nem elég, itt kell az a bizonyos szikra is.

Nos van akinek ez megadatik: iszugyi nem ezek közé tartozik!

 

QED.

 

Előzmény: V.László (7558)