Tomahawk_
2009.04.23
|
|
0 0
55220
|
Örülök, hogy nem ledorongolásnak vetted az igémet!:-)Láttam már én is Pedrot ájulásközeli állapotba kerülni, mikor nem tetszett neki a kaja és megmakacsolta magát, valóban nem jó látvány!Természetesen ilyenkor egy kis vércukorszintnövelő falatot lehet neki adni, hogy elkerülje az ember a kutya elájulását!Ha nem eszi a tápot szívesen, mint azt Te is írod, bele kell keverni a tápba valami számára fincsi kaját, az első időben magas, majd egyre alacsonyabb arányban, át fog szokni!Amennyiben viszont rátaláltok egy jó minőségű, számára is ízletes tápra, akkor azt javaslom,hogy a kutya élete végéig azt kapja, ha lehetséges, mert a váltás egy csomó bonyodalommal járhat!Tanácsolom ezt én, nagyokos, aki nemrég spórolásból, más óccsó tápot vettem a kutyáknak, amit Pedro egy baromi gyors allergiás bőrreakcióval "tolerált"!A háta egy részén kicsapódott, valami ismeretlen eredetű savó és kihullott a szőr.Láttam már hasonlót a vizslámnál is, azt is kaja okozta, bár Pedronál lehetett a számára ismeretlen kutyasampon, vagy a trimmelés is, mert egyidőben fürdettük meg a tápváltással kb, de ennek kisebb a valószínűsége, mivel nem sérülés volt a szőrhullás előzménye.Szóval konzervet, de ne valami csöves olcsót, keverhetsz a száraztáphoz, véleményem szerint kevesebb,mint fele arányban.Ebben az esetben persze a száraztáp mennyiségét minimálisan csökkentsd, figyelembe véve azt, hogy a konzerveknek sosincs olyan beltartalmi értékük, mint a jó tápoknak! |
Előzmény: adamnia (55207)
|
|