Tamás Creative Commons License 2009.04.22 0 0 112

Képmutatás, képmutatás, és harmadszor is képmutatás egy kis kettős mércével fűszerezve.

 

Neked viszont minden jel szerint alapvető ismereteid sincsenek a témában - és akkor egyébként a minősítésedtől ezen túlmenően eltekintenék...

 

Az uszodába vizelés tipikus esete: minden arab állam- kivétel nélkül , hidd el- ha nem is nyíltan, de otthon kimondja, hogy Izrael létrehozása egy arab lakta ország területén igazságtalan volt.

 

1. Na és akkor mi van? De már majdnem mindegyik rendezte a viszonyát Izraellel, ahogy azt csinálni kell, vagy ha még vannak is feszültségek, akkor is, legalább magának az államnak a létét nem vonják kétségbe.

 

2. Milyen arab lakta országra gondolsz? Egy darab ország nem volt ott...

 

Ezek az érvek ugyanúgy elfedik aztr a tényt, hogy itt egy népet büszkeségében sértettek meg, ahogyan minket is nagyon nehéz meggyőzni arról, hogy Trianon igazságos volt.

 

És? Ilyenkor az a megoldás, hogy vonjuk kétségbe pl. Románia létjogosultságát? A magyar népet is megsértette büszkeségében a Habsburg birodalom nem egyszer, az oroszok, a románt a magyar, a bolgárt a török, és még sorolhatnám. Trianonnal kapcsolatban nem ártana nem elfelejteni a tényt, hogy Trianonban nem "döntöttek el" lényegében semmit, csupán jóváhagyták Erdély esetében pl. az 1918-as gyulafehérvári népgyűlés határozatát, ahol az erdélyi románok, akik már 1905-ben is többségben voltak Erdélyben, úgy döntöttek, hogy Romániához akarnak csatlakozni... Most lehet erre kígyót-békát dobálni, de előbb-utóbb túl kell lépni ezeken.

 

Palesztina államot már nagyon régen meg lehetett volna csinálni, ha az nem sértene kőkemény érdekeket, és messze nem Izraelét, hidd el...

 

Izrael nem akarja létrehozni az önálló Palesztin államot- és erre jó oka van. A többi duma. (Immáron a Golan bekebelezése óta)

 

Na, akkor elő azzal a marha jó okkal, mert jelenleg te "dumálsz" itt...

 

Persze, hogy nem fogod védelmezni, persze, hogy gittegyletnek tartod (amikor az izraeli érdek épp úgy kívánja) , hiszen nem egyszer és nem kétszer ignorálta tökéletes póker arccal Izrael a BT elitélő határozatait.

 

Ezen már azt hittem, túlvagyunk, Irán is egy rakás ENSZ-határozatot ignorál, ez nem érv semmire. Az izraeli érdeket meg épp magasról lesz.rom, nem tudom, honnan veszed ezt a marhaságot, de talán abbahagyhatnád.

 

(Igaz, létrejöttét mindig egy olyan ENSZ határozat szent és sérthetetlenségével magyarázza, amelyet pont olyan tagállamok szavaztak meg akik közül egyetlen érintett sem volt).

 

Ez már megint tipikus bullshitting, ne haragudj. Mi az, hogy "érdekelt"? Az ellenszavazók közül ki volt "érdekelt"? Kit tekintesz "érdekeltnek"? Az ellenszavazók Afganisztán, Kuba, Egyiptom, Görögország, India, Irán, Irak, Jemen, Libanon, Pakisztán, Szaúd-Arábia, Szíria és Törökország voltak... Ezek mennyiben "érdekeltek", már azon túl, hogy közülük egyesek hivatalosan is utálták a zsidókat? Ez már nálad legitim "érdekeltség"? Mert a palesztin területekhez éppen egyiknek semmi köze nem volt, semmilyen értelemben, a mesterségesen később összegányolt Egyesült Arab Köztársaság című bohóctréfát meg talán inkább haggyuk... Szóval, milyen "érdekeltségről" beszélünk?

 

Egyébként meg milyen szerepe van egyáltalán az érdekeltségnek? Ha Burmában népirtás kezdődik, akkor az ENSZ BT ne csináljon semmit, hiszen semmilyen érdekeltsége nincsen? Érdekes álláspont, de hivatalosan ekkora baromságot még az ENSZ sem bírna kimondani, ami azért nagy szó... >:-)

 

Amikor Gyurcsányt diszkreditálta némely nemzetközi sajtótermék, akkor minket magyarokat értékeltek(le).

 

Hát, ha te ennyire magadénak érzed Fényestekintetű Ferenc Főnököt, az a te bajod, de nem mindenki ilyen droid ebben az országban...

 

Amikor Mahmoud Ahmadinejad-t idiótázod le, akkor óhatatlanul egy népet sértegetsz.

 

Frászt, egyszer beszélgess egy perzsával, hallasz tőle ennél sokkal különbet is.

 

Nem, nem lettek meghallgatva.Mert amint elkezdett beszélni kivonult pl. az USA. Ez nem fair, és nagyon nagy csalódás. Obama nem ezt igérte.

 

Nem vonult ki, mert el sem ment. Jó reggelt, megvan, miről beszélünk?

 

Ugyanazt mondta el, amit már százszor. Minek azt még egyszer meghallgatni...? Mellesleg a szépemlékű Durban konferencia után most mindenki megígérte égre-földre, hogy nem ismétlődik meg az a szégyen, ami ott és akkor. Nyilván az irániak megígérték az ENSZ-nek, hogy viselkedni fognak, hát ennyi lett belőle.

 

Hogyan tudsz ilyet leírni egyáltalán? Az USA több tízezer embert nyírt ki Irakban

 

Most az USA-ról beszélünk? Egyébként meg maszatolsz, az USA soha nem mondta, hogy Irakot el kell tüntetni a Föld színéről, nem is tette, pedig nyilván megtehette volna, ha akarja. Nincsenek kétségeim, hogy ha az iráni haderő vonja megszállás alá Izrael területét, akkor az messze nem úgy nézne ki, mint az USA Irakban...

Előzmény: Törölt nick (104)