GLaszlo82 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 49
Sorjában a személyes tapasztalataim: (csakhogy pörögjön a fórum:-))

Novalusz:

Egy fél éve vagyok Oregon 300 tulaj, előtte papír térképpel (illetve néha kölcsön Etrex Vistával) jártunk túrázni. Valóban kell egy kis idő, míg átszokik az ember, a papír térképen ránézésre, kapásból nagyobb területet lehet átlátni. Viszont az oregon kezelését gyorsan meg lehet szokni, nagyon felhasználó barát, s a térképeket is villám gyorsan kezeli (2.95Beta soft. van rajta). A turistautak láthatósága miatt nem kell aggódni. Így fél év elteltével nem hiányzik a papír térkép+tájoló.

Annyi hátránya azért van a kijelzőnek, hogy ellenfényben nem látszik tökéletesen, de ezzel együtt lehet élni (kézzel leárnyékolni :-))

Holnap ha lesz időm teszek fel képeket, turistautakról.

Ackbar:

Nem kell félni a koszos kéztől, gondolom nem fáradt olajban mártod meg a kezed, a normál "erdei" koszt meg bírja. Ami az előnye az érintő képernyőnek az Etrex vagy a Csx-hez képest, az a sebessége és az, hogy sokkal felhasználóbarátabb. Kattintassz a képernyőn s máris megjelenik a hozzá tartozó menü, térképen is gyorsabb mászkálni.
geocaching-re meg kifejezetten jó, feltöltöd a gpx-eket, s a hozzájuk tartozó szöveges infót a kijelzőn olvashatod, bárhol, bármikor.