Serrin IP Creative Commons License 2009.04.20 0 0 360
"Jól látod, a tőzsde pénz nélkül nem megy :)
De tegyük fel, hogy van egy jól bevált letesztelt stratégiád amit esetleg 3-6 hónapig akár 1 évig gyakoroltál, és működik. Akkor nem igazán beszélünk kockáztatásról, ha ezen felbuzdulva kipróbálod magad éles pénzben is. És hidd el ha akarsz bármikor tudsz szerezni valamennyi pénzt, hogy elkezd. Főleg ha látod, hogy jól menne. Mert amikor az embernek másra kell akkor is tud keríteni."

A többség nem fog szenet lapátolni, meg nem vállalja be az esetleges eladósodást a "ki tudja mikor" keletkező haszonért.
Egyébként pont a tanítás kapcsán keletkezett tapasztalataim miatt tisztelem, ha valaki igyekszik és sikert ér el. Láttam pár példát rá, de az ellenkezőjére is.

A sport meg lehet hobbi, vagy a szülők "vakok" (ami igen gyakori), de az kicsit más, mint bármilyen pénzkeresés. Nyilvánvaló, hogy egy versenyszémban csak egy első, második és harmadik hely van (csapatsportok persze mások kicsit, de a csapatok létszáma korlátozott ugye).
Sose hallottam azt, hogy bárkiből lehet olimpikon. Ellenben elvileg ugye bárki lehet a tőzsdén sikeres, de ha valaki nyer, akkor másnak veszítenie kell, tehát valaki mindig veszíteni fog. Szóval ez a hitegetés zavar, de amint írtam, nem csak itt.
Előzmény: Chiccio (357)