Lakó_001 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 487
Ma felhívtam a földhivatalt, hozzájuk még nem érkezett be semmilyen papír.
Ezután felhívtam az ügyvédet, aki intézi az egész ház ügyeit, azt mondta, hogy eddig vártak az önkormányzatra, hogy lepecsételjék a megvalósulási tervrajzokat. Ma, vagy holnap adják be a földhivatalhoz a társasházi alapító okiratot, aminek a feldolgozására a földhivatalnak 60napos határideje van, és nincs gyorsított eljárás. Amennyiben nincs szükség hiánypótlásra, és mindent rendben találnak, akkor ez után lehet ismét a bankhoz fordulni, hogy újra elővegyék az ügyünket.
A holnapi naptól számítva a 60. nap az június 20, azaz nagyjából egy hét van arra, hogy a bank ahol még nem történt meg:
- elbírálja a hitelt
- elbírálja a szocpolt
- bekérje az időközben elavult / még hiányzó iratokat
- utalja a hitelösszeget
- utalja a szocpolt.
Kizárt dolog!
Lehet készülni lelkileg, és nyitni a pénztárcákat, hogy a több százezer forintos áfaemelést zsebből kifizessük, valamint aki szeretett volna szocpolt, előteremtse azt a másfél-kétésfél millió forintot, amitől elesik..

Rohadtul dühítő, hogy én személyesen hetente kerestem a kivitelezéstől Dórit, és mindig azt a választ kaptam, hogy minden rendben van, a módosításokról már a lakhatási igényléssel együtt decemberben beadták a kérelmet a földhivatalhoz, bármikor készen lehet minden, ehhez képest még csak most indul el az ügymenet. Számomra ez rohadtul dühítő, hogy ezek miatt több millió forintos károm fog keletkezni.
Előzmény: Roan1 (484)