Törölt nick Creative Commons License 2009.04.19 0 0 7321
iszugyi beismerte már régebben itt, ebben a topikban, hogy nem volt rendben a vákuum. Hogy mennyire nem volt rendben, az nem tudható. Feltéve, hogy a http://www.zarm.uni-bremen.de/ oldalain bemutatott kapszulát használták, annak egy zárt alumínium lemez borítása van. Ha iszugyi következetes lenne, akkor Einstein helyett Bernoullit kellene folyamatosan átkoznia emiatt.

Nincs információ az ejtőkapszula elrendezéséről. Látatlanban emiatt nincs mód a hibakeresésre. iszugyi mélyen hallgat arról, hogy mi szabadult el a kapszulában. A kóválgyásokat elég kézenfekvő valami ilyen okból kigyensúlyozatlan, és ezért dugóhúzóban zuhanó kapszula mozágására visszavezetni.

Ha majd egyszer minden potenciális mérési hibát hitelesen ki lehetett szűrni, akkor és csak akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy miért is úgy mozgotak a próbatestek ahogy. Ha valaki nem így tesz, akkor nem tudományos módon kezeli a problémát. Hipotéziseket természetesen lehet gyártani, de azoknak tudományos szempontból a legjobb helyen a fiókban, esetleg egy merevlemez távoli sarkában, vagy valamilyen sci-fi magazinban, vagy egy alternatív "tudományos" magazinban van jó helyük.
Előzmény: fairi1 (7318)