eumenesz Creative Commons License 2009.04.19 0 1 14735
Le a kapitalizmussal! Le a bérmunkával!
Tiltakozz! Szerveződj!
Küzdj egy kizsákmányolásmentes világért!

A kapitalizmus válságokat termel. Ez nem egyes emberek - bankárok, politikusok - egyéni „hibája”; a rendszer így működik. Az állandó profithajsza kíméletlenül elpusztít minden útjába kerülő természeti és emberi értéket, mégis folyton akadályokba ütközik: megakad a gépezet, elakad a folyamatos profitnövelés. A burzsoázia azt hívja válságnak, amikor nem tud az általa elvárt mértékben tovább gazdagodni. Ez az ő válságuk, nem a miénk! Nincsenek velük közös érdekeink!

A válságkezelés első lépése, hogy szorítanak a présen, fokozzák a kizsákmányolásunkat, megszorításokat vezetnek be. Csak úgy röpködnek a vadabbnál vadabb válságkezelő reformötletek. Velünk akarják megfizettetni az ő válságukat!

Azonban az is lehet, hogy minden megszorítás kevés lesz nekik. Ha azzal sem fogják tudni kielégíteni profitéhségüket, hogy a prést a végsőkig szorítják, akkor be fog következni a termelőerők szisztematikus elpusztítása - a háború.

A pusztítás nagy üzlet, az azt követő újjáépítés még nagyobb. Külön „haszon”, hogy a kivéreztetett proletariátus nem képes komoly ellenállásra. Már készülődnek az emberiség gonosztevői, már szítják a feszültséget, egyre hangosabb a rasszista, nacionalista uszítás.
Ne dőlj be aljas hazugságaiknak!

A proletariátus nem tűnt el, a mi bérmunkánk tartja fenn a kizsákmányolás gépezetét. Ha összefogunk, semmi sem állhat az utunkba. A kapitalizmus börtön, a bérmunka rabság. Szabaduljunk fel e rabszolgalétből! A „válságkezelés” semmi más, mint szenvedéseink fokozása. Nem akarunk semmiféle áldozatot hozni azért, hogy megmentsük a kizsákmányolók hatalmát! Azonnali követelésünk a jelen helyzetben az, hogy ne velünk fizettessék meg a válságuk árát: ne a mi bérünk csökkenjen, hanem az ő profitjuk! Egyébként pedig célunk a bérmunka rendszerének eltörlése.

Le a kapitalizmussal! Le a bérmunkával!
Tiltakozz! Szerveződj!
Küzdj egy kizsákmányolásmentes világért!