genyanya Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1226

nem, nem a DH. :) (hasonló méretű hálózatok, szám szerint 2, nem rég fel akartak ugyan vásárolni, de nem hagytam magam. Nem tetszenek a módszereik.)

 

Az, hogy sokszor találkozol egy lakással egy portálon, több okból is lehet. A jóhiszemű, és érthető magyarázat szerint azért, mert több ingatlanos is foglalkozik vele, plusz akár maga a tuljadonos, vagy annak ismerősei..., és mindenki meghirdeti a maga nevében. De sajnos nem csak ezzel találkozunk. Nagyobb hálózatoknál bevett gyakorlat, hogy az ügynökök (mert ők csak ügynökök általában) hirdetik a többiek által felvett ingatlant is, mert működik a jutalékmegosztás köztük, és hátha nekik jön be... valamint ki tudják játszani a belső szabályzataikat, amik megadják, hogy hány ingatlant kell bevinniük havonta, hány tulajjal kell szerződniük, és megadják ugyanazt a címet többen. Engem is bosszant, hidd el.

Az árváltozásoknál is ez van. Nem módosítják a régi hirdetést, csak felrakják mellé az újat. Az egyszerűbb. te, egyszerű felhasználóként pakold őket ár szerint növekvő sorba, és azt hívd, aki a legalacsonyabb áron hirdet, vagy azt, aki korrektebbnek, szimpatikusabbnak tűnik az olcsóbbak közt. Egy jó közvetítő sokat segíthet neked, csak elhiszem, hogy nem könnyű megtalálni.

Előzmény: bestandrew (1225)