genyanya Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1219

Semmi. Ha nem ingatlanos vitt oda, nem tőle kaptad a címet, akkor semmi, nyugodtan megveheted nélküle. Ahogy pesszimista olvtárs is megjegyezte, ez alól kivételt képez, ha az ingatlanosnak kizárólagos szerződése van az adott ingatlanra. Nem kell foglalkoznod a közvetítővel, de a tulaj akkor is fizetni fog neki.

 

de hadd mondjak valami mást! Az ingatlanos sokszor sokkal többet tud az adott ingatlanról, mint a tulajdonos. például megeshet, hogy a tulajnak fogalma sincs, milyen a födém, vagy mik a területen érvényes építési szabályok... az ingatlanos kötelessége, hogy a hátrányokról, hibákról is tájékoztasson, és a jobbak a megoldási, javítási módokat, költségeket is elmondják. A korrekt ingatlanközvetítőnek nem célja olyasmit varrni a nyakadba, amit nem akarsz, és senki lehúzásába nem megy bele. Közreműködése, munkája, tájékoztatása megéri a pár százalékos jutalékot!

Igen, tudom, hogy a piac tele van olyanokkal, akikre nem vagyunk büszkék, de szerencsére a válság őket éri el először, ahogy látom. A nem megfelelően működő irodák csuknak be először.

Általában nem a közvetítők megkerülése a jó megoldás, hanem a megfelelő közvetítő kiválasztása, és megbízása/elfogadása.

 

üdv

genyanya

 

Előzmény: bestandrew (1215)