T.Howard Creative Commons License 2009.04.16 0 0 9


Az SZDSZ is Szili mellett a pécsi kampányban

MTI
2009-04-16 15:20
cikktárba levél nyomtatás
A helyi MDF is csütörtökön jelentette be, hogy az MSZP-s polgármesterjelöltet támogatja.

hirdetés
A szabad demokraták pécsi szervezete Szili Katalint támogatja a májusi pécsi polgármester-választáson - közölte a párt csütörtökön.

"A Szabad Demokraták Szövetsége pécsi szervezete megismerte Szili Katalin városvezetéssel kapcsolatos elképzeléseit, melyekkel egyetért. Az egyeztetéseken az SZDSZ javaslatokat is megfogalmazott, amelyeket a polgármesterjelölt elfogadott és beépített 12 pontban megfogalmazott választási programjába" - írta Mindum Károly, a párt városi elnöke közleményében.

Hozzátette: támogatják Szili Katalin céljait, és felajánlják együttműködésüket megvalósításuk érdekében.

Az MDF és Juhász is Szili mögött áll

Csütörtökön jelentette be az MDF baranyai választmánya és városi szervezete is, hogy Szili Katalin szocialista jelöltet támogatja a májusi pécsi időközi polgármester-választáson. Habjánecz Tibor, a párt megyei elnöke közölte: az MDF számára a szocialisták jelöltjének a programja elfogadhatóbb, mint a fideszes Páva Zsolté.

Szili Katalin, Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), valamint Juhász István független városi képviselő jelentette be, hogy elindul a május 10-én esedékes pécsi polgármester-választáson. Utóbbi azonban csütörtökön közleményben tudatta, hogy visszalép Szili Katalin javára. Páva Zsolt többek között az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) és a MIÉP támogatását élvezi.

A 152 ezer lakosú baranyai megyeszékhely 125 ezer választópolgára március 13-ig kapta meg a választási értesítőket és az ajánlószelvényeket, a jelöltek bejelentésének határideje április 17. Páva Zsolt és Szili Katalin már bejelentette, hogy leadta ajánlószelvényeit.
Előzmény: Ébredés (-)