Aurora11 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 277

Szia Astrojan!

 

Nem a Michelson kisérletre gondolok.A fénykristályodra gondolok,amiről írtál.

http://160.114.99.91/astrojan/foton.htm

Az elektrodinamika alapja,hogy minden hatást az elektromágneses erők közvetítenek az elektromos töltések között,és semmi sem haladhat ennél gyorsabban.

Képzeld el,hogy van egy puska,amiből golyót lösz ki.A golyó megy jó nagy sebességgel,és ennek hatására a lövedék is visszalöködik.Ha nagy a puska akkor alig löködik vissza,viszont ha túl pici,akkor annyira visszalöködhet,már a kézben is sebesülést okozhat.De akármennyire faragják le a puska tömegét,sohasem érheti el a visszalöködési sebessége a puskagolyó sebességét.Ugyanez van az atomok és a fotonok között.Az atom bocsátja ki a fotonhullámcsomagot,mint a puska a puskagolyót.Így az atom sohasem érheti el a fénysebességet csak megközelítheti azt.

A specrelben a hosszkontrakció,és az idődilatáció elmélete teljesen helyes,a kisérltek is rendszeresen igazolják.De Neked is igazad van a térrel,az idővel kapcsolatban.Mert a közönséges értelemben használt geometriai térre gondolsz,am terén teljesen igazad van.De én szerintem ahol ezek az atomi folyamatok lezajlanak,máshol vannak.

Lenne néhány kérdésem:

Szerinted mit szimbolizál az,hogy van egy kristályszerkezet,és benne atomok helyezkednek el periodikusan?Ezek az atomok a közönséges értelemben vett térben vannak,vagy másutt?

Szerinted a hullámfüggvény x,y,z koordinátája mit is jelent valójában?A köznséges értelemben vett tér koordinátája,vagy valami más információt takar,csak a közönséges térbe ágyazzák?

Szerinted miből adódik a tömeg?

Hogy lehet az,hogy létezik olyan részecske,amelyiknek nincs tömege,és fénysebességgel halad,míg más részecskéknek van tömege,de sohasem érhetik el azt?Miért létezik fény,ha egyszer az egyes fotonoknak nincs tömege?

 

Előzmény: Astrojan (268)