Vacskamati Creative Commons License 1998.11.19 0 0 50
topic 42 rulez
Ahogy 'felnovunk' a szemelyisegunk fejlodik, igy nem is lenne igazan jo, ha almaink mind valora valnanak.
Sokaig en is azon filoztam, nem is tudtam massal foglalkozni, mint hogy miert erdemes elni? Megprobaltam krealni egyälmot amiert erdemes elni, de mindig mielott megvalosithattam volna, rajottem, hogy nem is az az igazi.
Az almodozas _kell_, ad egy bizonyos lelki plusszt(ha ritkan nagyon ossze vagyok torve, irok egy levelet a regi kedves lany _baratomnak_, uj eletet kezdek uj 'álmokkal', es minen rendbe jon, pedig semmi fizikai cselekvessel nem jar, es megis jobb tud lenni akar egy spanglinal is).
Szerintem a megoldas az, hogy az ember a vagyait racionalizalja, ne doljon be az anyagias reklamoknak (latta valaki a PestiEstben a magnoreklamot? _Nagyon_ pirmitiv), ismerje meg onmagat es a vilagot es talaljon egy _lelki_ tarsat(mindegy melyik nembol), es:
Ne kergessen marol holnapra anyagias kepzelgeseket.
Kb. azota nem keresem az elet ertelmet, miota rajottem a sajat eletem ertelmere: az igazi paradicsom a foldon van, fugg az eloeletedtol, atelheted masodik gyermekkorod (_enyhe_ szenilitas, egyugyu boldogsag)es a neve:oregkor. Nem kell dolgozni, ha megalapitottad, szereto csalad vesz korul(szerintem a szeretet _tenyleg_ fontos), ingyenes utazas, sok szabadido. Naivan hangzik, de gondoldd, erezd at:Buszken, a tarsadalom megbecsult tagja vagy, eletet adtal, a te neveleseden mulik, hogy kis mertekben ugyan, de valoban megvaltoztathatod a vilagot, es komonyan erezd at; minyen egy unoka mosolya??
Kritizalmi lehet(alacsony nyugdijak, uveghazhatas, kulturalis degradalodas, vilagvege,es meg az se biztos hogy megered) de nem erdemes. A lenyeg a 'hit'(ateista, materialista vagyok), ami erot ad az elethez.
Nem az elet ertelme, celja a lenyeg, hanem az ut odaig(Lao-Ce:tao te king Az ut es ereny konyve).Kell egyfajta egeszsege 'orulet', nem kell mindent teljesen komolyan venni.
Addig is:legyen az eletetek konnyed lagy lebeges az idon es a teren at, es _hasznaljatok_ az ertelmet. Ne hagyjuk a vilagot kozhelyszeruen tovabbromlani.Mindenki egy picike pont, de tolunk fugg a vilag. En mar dontottem.
ui. szerintetek orult vagyok?