navigyula Creative Commons License 2009.04.11 0 0 170
 A tegnap délutánt a Golfban töltöttem, úgyhogy vannak infók bőven. :-) Hol is kezdje, először kivettem a jó kis RCD300-at, de még mielőtt lehúztam volna róla mindent, észrevettem, hogy ha mozgatom az antenna csatlakozót, akkor eléggé kontaktos és talán az lehet a hiba. Bizakodva rádugtam az új kínai multimédiát, amihez adtak egy DIN-Fakra átalakítót, ezen simán adta ki a 12V-ot, nem volt rajta semmi az alább is mellékelt tápfeladó, csak egy darab kábel a végén egy-egy csatlakozóval. De a rádió nem talált egy darab adót sem, próbáltam finoman mozgatni a csatlakozókat, hátha a kontakthiba okozza, de nem, még a legerősebb adókat se találta, kézzel odahangolva se, még nyomokban se szólt semmi. Már kezdtem anyázni, de nem adtam fel, elővettem az előző kínaihoz vett DIN-Fakra átalakítót (hasonló, mint 164-ben látható), azzal már jött valami, úgy hogy nem adtam neki 12V-ot. Aztán kibontottam hátul az antennánál a kárpitot, oda egy kábel megy elölről az antennához, mégpedig a fehér csatlakozós. Ide el is jutott a táp, ha elől adtam neki. Végül egy órás szórakozás után arra jutottam, hogy az átalakító Fakra csatlakozója nem lehet teljesen kompatibilis a gyárival, mert addig erőltettem, míg végül megszűnt a kontakhiba jelenség, legalábbis remélem. Így már megtalálta automatán az adókat, hallhatóan bekapcsolt a sztereó és az RDS is. Hurrá :-) De maga az antenna erősítő rész továbbra is halott, mert végül nem is kötöttem rá a 12V-ot, nem lett jobb tőle a vétel. A Balatonon csináltam és bejönnek a horvát rádiók is, úgyhogy egyelőre jó lesz így. Azt továbbra se tudom, hogy másik, drapp színű csatlakozó honnan jön is mi a funkciója.

Tapasztalatok:

Rádió, a körülményekhez képest jó, egyedüli negatívom, hogy az RDS infókat idióta helyen írja ki.

A beállított adóknak csak a frekijét látod a listán és jobbra fent írja ki az éppen hallgatott adó nevét.

Ez kicsit béna, nem hiszem, hogy nem lehetne megcsinálni jobbra.

A hangminőség jó, talán egy foggal jobb is mint az RCD300-é volt. Több lehetőség van az equalizer beállításoknál és van loudness is.

DVD, a beolvasásnál egy vw logó jelenik meg, ez jópofa. Gyári dvd-vel és aztalival írt dvd-vel próbáltam még csak, de azokat tökéletesen vitte, a képe meglepően jó. Mindent lehet kapcsolgatni mint egy asztali lejátszón, feliratok, hangsávok, ugrálni a chaptereken, menükben.

Navi, igo8-al adták, semmi különös, működik, de menet közben még nem tudtam kipróbálni, majd hétfőn megyek vissza Pestre, akkor lesz tesztelve.

TV, analóg vevője van, hát dugtam rá egy kis antennát, ami megmaradt valamiből, szemcsésen bejött vele az RTL, de hangja nem volt, lehet benn állítgatni a hangnormákat is pedig. Lehet, hogy túl gyenge volt a vétel és azért nem, de nem is érdekel igazán, úgyse fogok tévézni soha.

SD-ről lejátszotta az MP3-at, kiírta az előadót szám címét, de azt még nem tudtam kipróbálni, hogy tényleg csak a max. 2 GB-os kártyát kezeli.

Lehetne rá kötni tolató kamerát is de, egyelőre nem tervezem, van tolató radar.

Egyebek, lehet állítani, hogy bekapcsoláskor az előző, vagy egy beállított fix hangerővel kapcsoljon e be. Ez tetszik.

Éjszakai módot, vagy automata fényerőszabályzást nem tud, vagyis eddig nem találtam rajta, van egy DIMM gomb, amivel ki lehet kapcsolni a kijelzőt, közben ugyan úgy szól tovább.

Egyelőre ennyi, majd még írom a további tapsztalatokat.

De ezt a fajtát ajánlani tudom!

vw_navi