Annie2 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5290
No, nem mert az Eastern Station -ről van itt szó, hanem azért is, mert vannak, akik szeretik a kuntrít. Kicsit meglepő volt számunkra is. A romániai Radio Romania Actualitati nevű adón (ami ott az, ami nálunk a Kossuth, vagy a Petőfi) van egy heti egyes country műsor, a „100% Country”.  Az elmúlt műsorok visszamenőleg is letölthetők a weboldalukról – és nagyon jó muzsika tombol rajta. Hajrá, nekieshettek! Hja, a meglepetés az, hogy a jelenlegi főoldalon az Eastern Station is szerepel – mivel benne volt az Április 8.-i adásban (kb. a 9.-ik perctől hallható). A link: http://actualitati.srr.ro/emisiuni/country/index.htm

Az Eastern Stationt a műsorvezető (Victor Spirache úr) által felkonferáló szöveg fordítása:

„John Reach-et hallották, a "Son of a Preacher Man" lemezéről, amely a Billboard ranglistáján a 3. helyet foglalja el a héten. És mielőtt a következő "New Entry"-re térnénk, bemutatom - premierként a "100% Country" műsorban a magyarországi Eastern Station együttest. Négy fiú, és egy lány.  2005 Novemberében indultak útnak country, bluegrass és folk előadókként. Ma az Eastern Station a bluegrass újabb formáját játssza, az ún. new-grasst, amellyel Alisson Krauss-nál is találkozhatunk. A www.easternstation.net oldalról megtudtuk a zenekarról, hogy Május 23.-án Hollandiában, az European World of Bluegrass-on, és Július 30.-án pedig Franciaországban, a már hírneves 2009-es La Roche Bluegrass fesztiválon játszanak közelebbről. A hírnév szót itt az európaiakra nézve értem, akik lám, szerveznek ilyen fesztiválokat, amelyek egy olyan muzsika számára dedikáltatnak, amelyről Romániában majdnem semmit nem lehet tudni. Gratulálunk tehát, és sok sikert kívánunk az Eastern Station együttesnek. With You - Veled.”

 

A dal végén: „Magyarországról az Easterm Station - egy olyan zenekar, amelyről biztosan hallani fogunk még a "100% Country" műsorban is.”

 

Az elmúlt adások tartalmához pedig katt az ARCHIVA linkre, és keresd a hangszórókat. Kellemes töltögetést – tényleg jó a zene (tex-mex nincs benne.).