Kedves satya!
Ha már olvassuk a Bibliát, hát abban nyoma sincs semmiféle karácsonynak.
Jézusnak meg nem a születését, hanem a halálát kell hirdetnünk: 1Kor. 11.26 "Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön."
Mert ez az Úr győzelme, a mi megváltásunk. Ez az Úrvacsora célja. Ti is annyira vagytok hatásosak az Úrban, amennyire ezt élik át a misén a hívek. (Mert szerintem ebből a katolikusok elég keveset értenek, csak gépiesen teszik, amit mondtok)
Ellenben Jézust nem ismerhetjük test szerint: 2Kor. 5.16 "Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük."
Szó sincs itt az újra és újra eljövő Jézusról, sem kisjézusról, minden hatalmat Ő kepott, Ő az ég és a föld Ura, János majdnem belehalt, mikor a közelébe került elragadtatásban, holott az Úr, mikor test szerint ismertük, a keblén tartotta sokszor a szeretett tanítvány fejét! Szerintem szégyen, amit csináltok a karácsonnyal, nem az Úr jár vissza évenként, hanem Mithrász, a Legyőzhetetlen Invictus, akinek inkább ünnepe dec. 25.
Nem is igen tisztelik ég és füld Uraként Jézust a katolikusok, nézd meg, hányan csúfolódnak, stb.
Ám ti láthatóvá is teszitek, szobrokkal, meg képekkel, amivel szerintem igencsak vétkeztek, de erről a katolikus topicban már írtam.
De mit tesz a Szentlélek? Jn. 16.8-11 "És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett."
Tehát ne az Úr évenkénti eljövetelét, hanem halálát, a megváltást hirdetnétek, ne a látvánnyal ébresszetek, hanem, hogy többé nem látjuk, mert ha megint meglátjuk, sok embernek késő lesz. És nem az emberi mivoltát hirdetnétek, hanem azt, hogy mi leszünk részei az isteni természetnek, akik hit által Isten fiai lehetünk. Azaz ne csináljatok kisjézust, meg embert Istenből, mert János sem ezt tette! Csináljatok istent az emberből ígéret szerint! Mert Ő ember, Ember Fia, meg bárány, meg ajtó, meg út, meg Ige, meg Igazság! De ne ezek képeit készírsétek és állítsátok, hanem nézzétek, mit tett, hogyan viselkedett János!
Nem kisgyermek Ő (többé soha nem is lesz az), hanem Úr! Övé az ítélet, és ez az ítélet idencsak rettenetes ennek a világnak, ha a Jelenések könyve igaz!
Nem kellemes jászolos háromkirályos pásztoros megemlékezések kellenének, holott ezek is szépek (ha hamisak is, hiszen nem királyok, hanem mágusok, nem jászolban, hanem házban látták az Urat, nem hárman, hanem ki tudja, mennyien, fenyőfa nem lehetett ott, stb.)
Ez az én véleményem, aki gyermekeivel együtt éppen karácsonyfa előtt látható a honlapján. Mert kellenek az ünnepek, egymás iránti szeretetünk kifejezése, de nem a Szentlélek ellenére, sem a Biblia tanításai ellenére.
Azaz nem az ünneppel van bajom, hanem a hamis istentisztelettel, amire sokan használják. Meg a hamis biztonságérzettel, amit a meg nem bocsátó magukat kereszténynek tartó emberek éreznek, mikor szeretteikkel összeborulnak, azokat szeretgetik, és azt vélik, ezáltal jobb helyezésük lesz a mennyben.
CSerfa