útkaparó Creative Commons License 2009.04.07 0 0 9044

Sziasztok!

 

A következő a megoldandó feladatom: van kb. 30 word doksi, mindegyikból kb 10-10 adatot kellene csatolnom egy összesítő excel tábla megfelelő dokumentumhoz tartozó sorába. Fontos, hogy ami a wordban esetleg módosul, azt kövesse az összesítő nyilvántartás (excel) módosulása is.

Ha sima Ctrl+C, beillesztés másként, csatolás, szövegként módon oldom meg, akkor addig nagyon remek, amíg be nem zárom az excelt, újranyitásnál viszont már nem találja a csatolásokat ("NÉV?", kérdezi kissé viccesen). Most ugyenezt próbálom, csak nem szövegként, hanem hivatkozásként csatolom az adatokat, néhány próbazáráson már túl vagyok eddig OK.

Azt szeretném mindezek után kérdezni tapasztaltabb kollégáimtól, már csak a felesleges időpocsékolás elkerülése végett is, hogy érdemes-e ezen a módon tovább haladni, nem fogja-e a kb 300 hivatkozás megnyitáskori frissítése nagyon lelassítani az excelt, egyáltalán lehet-e 300 hivatkozást csatolni 1 excel-táblához, 30 különböző doksiból, vagy esetleg van egyszerűbb megoldás is?

Köszönöm előre is, üdv mindenkinek.