Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1105

Terep Ötvenes / Százas első fele
Bejártuk.

Mivel az engedélyek megjöttek, és -balazs- / larzen a verseny honlapján is elérhetővé tette az itinert több se kellett nekünk belevágtunk.

 

OT kékvirág, akibacsi, szasza, JB** és én verődtünk ismét bandába, hogy teszteljük az útvonal követhetőségét, futhatóságát, frissíthetőségét és nem utolsósorban élvezhetőségét...

 

Azt kell, mondjam, hogy utóbbit csak a Bakonyi Bivaly nehezítette (nem kicsit) ui, beépített Kinizsisként, minden fűszálba belekötött. Hiába, a Gerecsében még az is szebben nő :-). Nem baj, mivel árgus szemmel figyelte az amúgy hibátlanul megtervezett és nagy többséggel, demokratikusan megszavazott útvonal minden egyes milliméterét, már pontosan tudjuk, hogy hol kell szalagozni, jelzést erősíteni, szárító homokot felszórni, pallót fektetni, liftet építeni, árkot ásni, mentőt rendelni. És hol kell a rendezőknek a versenyzők lába alá vetődni, hogy drága terepfutóink cipellője száraz maradjon... (Ez utóbbit "álomarcú" rendezőtársunk gyakorolta is, de magunk között: "van még mit csiszolni rajta", oly annyira, hogy szasza egyszerűen egy orrba rúgással díjazta a halovány kísérletet :-)

 

Én a fotós szerepét vállaltam magamra, és noha igen céltudatosan, csak a kritikusabb és jelentősebb részleteket kaptam le, finoman szólva nehezen emészthető mennyiség sült el a kezemből... most faragom.

 

Ketten a csapatból félliteres kulaccsal indultunk, a többiek puttonnyal estek neki a távnak. Előbbi bizonyult jobb döntésnek.

Bejáráshoz a kinyomtatott itiner, és térkép elég, így az útvonal jól követhető a táv nagy részében.

Írtam egy kis szöveges itinert, de ahhoz a feltöltött fotók is kellenek. Még dolgozom rajta. Majd jön.

 

Elöljáróban: megegyeztünk, hogy jó kis útvonal lett, látványos elemekkel, szép panorámákkal, száguldós szakaszokkal és kemény feladatokkal. Nagy hőség esetén népszerűek lesznek a piliscsabai, piliscsévi, dobogókői (?), dömösi, és pilisszentlászlói kék nyomós kutak. A Prédikálószék pedig nyugodtan vállalhat unokatestvérséget a Bovine-nal. Kisebb, rövidebb, könnyebb, de azért „olyan” :-)

 

Folyt. Köv.