gazo2 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 151
Kedves István!

Felvetéseiddel teljesen egyetértek. Déri Frigyes a kertet "napsugárnak, madárdalnak, gyermekkacagásnak" ajándékozta, amint a mellszobra melletti költői ihletésű feliraton olvasható. Általában is igaz: a holtak kegyeletes temetkezési helyéül régi idők óta a temetők szolgálnak.

A Türr kilátónál egy évtizede szép fajátszótér létesült. Ott laktam a közelében, naponta kisétáltam a Galagonyásba, és megnéztem, ahogyan készül a játszótér. (Azt is, hogy a nádtetejű kisházat rövidesen felgyujtották.) Legutóbb azt láttam, hogy az emlékmű előtt levő fémrácsos szeméttartót ellopták.

A Vörösmarty utcai Aradi emlékműről a kelyhet rövidesen az emlékmű elkészülte után - úgy tudom, többször is - ellopták. Pótolni nyilván nincs semmi értelme. Most már a betűkből is hiányoznak a Palágyi Lajos versidézetből.

Eléggé ismert tény, hogy az agresszivitás, - főleg a fiatalkori -, növekvőben van. Mára már ott tartunk, hogy szinte örülni kell, ha csak tárgyak, és nem emberek ellen irányul. Sajnos, úgy tűnik, hogy a helyzet a válság és a munkanélküliség következtében csak romlik a jövőben.

Más téma, de a közlekedésben ugyanez az agresszivitás tapasztalható. Örömmel üdvözlöm Papp József művész úr kezdeményezését a közlekedésben megnyilvánuló társkapcsolatok javítására. Ugyanis enélkül rövidesen nem lehet majd közlekedni. Jómagam a védekező típusú (defenzív) vezetés híve vagyok. Részben ennek köszönhetem - azért részben, mert másban is hiszek, nem csak a szerencsében -, hogy 52 éves jogosítvány birtokában még egy karcolást sem okoztam. (Jóllehet annak idején három kisgyermekkel Európa sok országát, nagyvárosát megjártam.)

A Papp József által javasolt közlekedési partnerkapcsolati rendszer javításával sok tragikus baleset elkerülhető lenne. Valószínűleg együtt járna a közlekedési morál javulásával is.

Tisztelettel:
Gál Zoltán