Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.04.05 0 0 84686

a politikai elit ismeri az armageddonista nézeteket, de nem osztja őket, mert abban a (téves vagy valós) hiszemben van, hogy tévedtek.

 

 

 

Ez igaz is meg nem is. Igaz, mert ismerik ezeket a nézeteket, és igaz, mert valóban nem osztják őket (illetve csak kevesen). Ugyanakkor az is igaz, hogy nem azért nem osztják őket, mert valami mást gondolnak, hanem azért nem, mert egyáltalán nem gondolnak semmit. A jól bejáratott utat követik, ami jelenleg Magyarországon nagyjából az, hogy 'majd az EU megoldja helyettünk'.

 

A probléma az, hogy az erőforrásválságot az EU nem tudja megoldani ,mivel maga is erőforrásszűkében van.

 

Különben simán létezik olyan helyzet, amikor mindenki tud mindent, de mégis úgy tesz, mintha nem tudná. A leghétköznapibb házasságok döntő többsége ilyen. Néha persze felrobban egy ilyen  bili, de nagyon sokáig lehet úgy élni benne, hogy kívülről épnek látszik az, amiről a benne élők pontosan tudják, hogy belülről rohad. Mégsem tesznek semmit, még annyit se, hogy egymás között őszintén beszéljenek róla. Hasonló helyzet szokott lenni az, amikor nagybeteg van a családban. Megy a mellébeszélés mindenki részéről ezerrel. Legalábbis egy darabig.

Előzmény: kilenctizenegy (84684)