hubab Creative Commons License 2009.04.05 0 0 84679

Nem akarom elhinni, hogy a kormányzatok, akik az információkhoz való hozzájutásban nálunk sokkal jobb helyzetben vannak, valamint tömegével rendelkeznek olyan szellemi kapacitású emberekkel, akik legalább olyan világosan fel kell hogy ismerjék a jövőben várható veszélyeket, ne lennének tudatában, mi előtt állunk.

Attól tartok, nincsenek ötletek rá, hogyan lehetne a társadalmat a jelenlegi sinekről levenni, és egy fenntarthatóra áttenni a totális káosz elkerülése mellett.

Ha pedig nincs hit a megoldásban, akkor marad az megjátszott bizalom mögé rejtett kétségbeesett várakozás, vagy a sanda rájátszás arra, hogy ha a rendszert nem lehet átalakítani, majd omlani fog, a dolgunk pedig az, hogy addig a jelenlegi rendszerben rejlő maradék potenciálokat tudatosan arra használjuk, hogy a végjátékban az erős fiúk csapatához tartozzunk.

Kifelé pedig nem kommunikáljuk a helyzetet, majd a végén mindenki úgyis rájön, minél később, nekem annál jobb.

Persze ha ez így lenne, akkor ne nézzünk senkit hülyének, eddig minden ország vezetése eljut(ott), és az egész egy kollektív színjátékká válik, ahol mindenki eljátsza a maga szerepét, mert nem lát alternatívát ehhez képest.

És hitegetik a világot, hogy nem olyan rossz a helyzet, meg majd az alternatív megújuló energiák...

Tudom, ez egy nagyon pesszimista látomás, de valaki tegyen le valami jobbat a várható fejleményekre aminek realitása is van...

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84676)