Szia, mi is júliusban menyünk autóval, csak mi non-stop, és Civitavecchia-ból kompoznánk.
Még sose kompoztam Szicíliába, de azért mre tájékozódtam egy kicsit. A net-en annyi az ár, ami ott szerepel, nincs +ktsg, legfeljebb a biztosítás és a lemondási díj, amit v. kérsz v. nem. A legolcsóbb a sima ülőghelyes (poltrona) jegy.
Mindenképpen érdemes 1-2 hónappal előre megvenni a jegyet, mert elfogyhat. (arról nem is beszélve, h. ki tudja, mi lesz a Ft-tal nyárig.... Én úgy döntöttem, nem nagyon halogatom a dolgot, és ha netalántán egyszer még 300 alá megy az árfolyam, azonnal megveszem a jegyeket).
Nápolyban a kikötő a belváros szélén van. Nem ismerem parkolás szempontjából, de azért lehet a dolognak némi kockázata (szerencsére mi Nápolyban a szállás parkolójában tartottuk anno az autót.) A kikötőtől északra a tengerparton, a Tojásvár környén kultúráltabb részek vannak, ott kisebb a rizikó.
Szállást biztos lehet helyben is találni, csakhát az azért igen bizonytalan. Mivel mi kempingezünk, ez a dolog minket amúgy nem érint.