quizas Creative Commons License 2009.04.01 0 0 13
A fiunkat ötéves kora előtt vittem NevTanba, ahol két évig engem piszkáltak, hogy félrenevelem. :-/
Pechünk volt vagy ennyire nincsenek képben a NevTanokban általában?

Magánúton kerültünk olyan pszichológushoz, aki ért az autizmushoz, ő küldte el pszichiátriára. Ősz óta van része speciális fejlesztésben, mi szülők is végre támogatást és nem kritikát kapunk és rengeteget fejlődött a gyerkőc. Persze mindezt zsebből fizetjük. Előtte mozgásfejlesztésre járt, amire szintén szüksége volt és nagyon sokat javult.
(Utólag "diagnosztizálta" a szakember az apját is, szóval nálunk van családi előzmény, de biztos én sem vagyok teljesen normális, mert nem az anyanyelvemen beszélek a gyerekeimmel, akik PASSZÍV kétnyelvűek spanyolul :-)).

Az öccsével kapcsolatban is lenne egy kérdésem a Tanár úrhoz. Nagyon érdeklik a nyelvek, ötvesen (ugye már több, mint egy éve jól olvasott két nyelven) heteken át úgy hallgatott egy portugál CD-t, hogy olvasta hozzá a szöveget. Gyönyörűen artikulál mindkét ismert nyelvén, a lassan hároméves öccsét is javítgatja. Az oviban német nemzetiségi csoportba vették föl, és bár csakis délelőttönként jár, az óvónő szerint ő tudja a legtöbbet. Holott itthon sosem hall német szót, nincs tévézés, csak DVD, az is magyarul vagy spanyolul, napi maximum 30 percig.
Normál osztályba visszük. Érdemes nyelvórára járatni ilyen kicsi kortól az iskolában? Ott csak angol van, ahova járni fog, de igazából nem sokat tanulnak. Ha érdekli a német, keressünk neki való csoportot vagy ráér? Nem szeretnénk erőltetni.
Előzmény: pugli (8)